MENIU

Primii europarlamentari aleși români care au anunțat că ar putea renunța la mandat

<p>Parlamentul European</p>

Mihai Tudose, fostul premier ales europarlamentar pe listele partidului Pro România, a anunțat la Realitatea TV că ia în calcul deja renunțarea la mandat pentru implicarea în politica sau administrația internă. Victor Ponta spusese deja că se retrage de pe listă. 

Fostul premier Mihai Tudose a admis, miercuri, la Realitatea TV, ca ar renunta la mandatul de europarlamentar în două situații: o eventuală funcție în Guvern sau o candidatură la fotoliul de primar al municipiului Brăila.

„Mă duc la Bruxelles pentru că vorbim de votul oamenilor. Mă întorc în România dacă intru în Guvern și experiența mea poate fi de folos sau dacă mă hotărăsc să candidez la alegerile locale, la Primăria Braila”, a declarat MIhai Tudose, miercuri seară.

Partidul foștilor premieri, Victor Ponta și MIhai Tudose trimite doi candidați la Bruxelles. Primii doi candidați sunt Victor Ponta și Corina Crețu, dar fostul premier a spus deja că nu vrea să meargă în Parlamentul European, astfel că Mihai Tudose merge alături de Corina Crețu la Strasbourg.

Dacă Mihai Tudose se va retrage la rândul său anul viitor, atunci locul lui va fio coupat de fostul premier moldovean Iurie Leancă. 

Rezultate finale europarlamentare 2019 BEC.  Partidul Naţional Liberal a obţinut, la alegerile europarlamentare de duminică, 27% din voturile alegătorilor, Partidul Social Democrat - 22,5%, iar Alianţa 2020 USR PLUS - 22,4%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central. PSD termină practic la egalitate cu "outsiderul" USR-PLUS, rezultat pe care nimeni nu l-ar fi prevăzut înainte de algeri.

 Partidul Naţional Liberal a obţinut, la alegerile europarlamentare de duminică, 27,0 % din voturile alegătorilorPartidul Social Democrat - 22,5%iar Alianţa 2020 USR PLUS - 22,4%potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

PNL - 27%

PSD - 22,5%

USR PLUS - 22,4%

Pro Romania – 6,6%

PMP – 5,7%

UDMR – 5,4%

ALDE – 4%

alții – 6,1%