MENIU

Primarul din Nana, chemat la audieri în comisia Călăraşi

Primarul din Nana, chemat la audieri în comisia Călăraşi

Comisia Călăraşi a stabilit, miercuri, calendarul audierilor, cei chemaţi fiind reprezentanţii Oficiului de Cadastru, Cărţii Funciare, ANRP, ADS, APIA, Ministerul Agriculturii, Direcţiile agricole, prefectul de Călăraşi, primarul din Nana, consilierul Adrian Rădulescu şi notari.

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat, miercuri, că audierile din comisia de anchetă privind situaţia terenurilor din judeţul Călăraşi va începe luni, cu prefectul judeţului şi reprezentantul Oficiului de Cadastru, la comisie urmând a fi chemat şi consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu.

Ea a precizat că audierile din comisia de anchetă vor avea două părţi, într-o primă parte fiind audiate instituţiile, prin reprezentanţii lor, în legătură cu istoricul acestor terenuri, urmând ca în a doua parte să fie invitate şi alte persoane care apar în aceste documente.

Primele instituţii invitate, săptămâna viitoare, vor fi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), reprezentanţii Cărţii Funciare, prefectul de Călăraşi, primarul din Nana, directorul Institutului Fundulea, ANRP, ADS, APIA, Ministerul Agriculturii, Direcţiile agricole, consilierul Adrian Rădulescu şi de asemenea, notarii implicaţi.

"În ziua de luni vom avea deja primele audieri, la ora 15.00 urmând a veni reprezentanţii OCPI de pe raza judeţului Călăraşi, iar, de la ora 16.00, prefectul judeţului Călăraşi", a spus senatorul PSD Gabriela Firea, purtător de cuvânt al comisiiei de anchetă.

Ea a precizat că persoanele invitate la audieri trebuei să prezinte documente "edificatoare în legătură cu toată situaţia creată".

Gabriela Firea a mai spus că, în cazul în care se pune problema existenţei unor documente clasificate, membrii comisiei vor semna un certificat de confidenţialitate, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul comisiei Roşia Montana, acesta nefiind "un impediment", astfel că unele persoane să găsească subterfugii de comunicare şi să le interzică accesul la unele documente, pe motiv că acele documente sunt secrete sau că "s-ar devoala intimitatea unor persoane şi instituţii".

Comisia de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, Călăraşi, şi-a completat, miercuri, conducerea şi a stabilit programul de lucru, şedinţele urmând a avea avea loc de luni până joi, până la finalizarea anchetei parlamentare.

Membrii comisiei au votat, în prima şedinţă din 2014, pe deputatul PNL Ioan Cupşa pentru funcţia de vicepreşedinte şi pe deputatul PC Vicenţiu Irimia ca secretar.

Comisia parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, a avut prima şedinţă de lucru în 17 decembrie, când a fost ales preşedintele acestei comisii, deputatul Eugen Nicolicea.

Mai multe articole despre:
parlament primar nana comisia Călăraşi