MENIU

Primar din Teleorman, despre insula Belina, în 2013: Plajă există, dar nu-s căsuţe să vii cu amanta

Într-o declaraţie pentru Gândul, în 2013, primarul localităţii pe raza căreia se se află insula Belina, Lucian Călin, a vorbit despre planurile de investiţie, după ce insula trecuse în subordinea CJ Teleorman. Astfel, edilul din comuna Seaca spunea că plaja este una naturală, dar nu poţi "veni cu amanta sau nevasta, pentru că nu sunt căsuţe construite". 

"Se va realiza un complex turistic, sportiv şi de agrement "Dunăre-Belina-Seaca" cu tabără de vară pentru elevi, tabără de creaţie pentru pictură şi sculptură, complex sportiv pentru canotaj, volei, baschet, handbal, fotbal, pescuit sportiv, tenis, complex turistic -hotel, căsuţe, bazine de înot, pensiuni, pistă de biciclete Seaca -Turnu Măgurele, port pentru ambarcaţiuni uşoare şi de croazieră, aquapark, drumuri de acces şi infrastructură rutieră, zonă de plajă.

"Plaja există, e naturală, e frumoasă. Doar nu e amenajată. Nu sunt construite căsuţe să vină omul cu soţia, cu amanta, cu ce vrea, să fie într-un loc ferit. E ceva frumos, e o zonă naturală. Eu am doar drumul de acces. E un drum betonat, se poate circula bine şi vara şi iarna. Ca zonă turistică ar fi bine să o facă. Dar să ştiţi că pe timp de vară avem probleme cu ţânţarii", îi face reclamă cinstită primarul.

Toate acestea sunt estimate de Călin la peste 1 milion de euro:

"E de lucru. Dacă va fi finanţată lucrarea. Pentru a acoperi şi camping şi drumul de acces şi ce va mai fi, trebuie măcar 1 milion de euro. Numai CJ se implică. Eu pot să particip cu drumul".

La final, activităţile ar urma să fie surse de venit la bugetul judeţului. Până să se aprobe măcar proiectul, Guvernul a trecut terenul la CJ Teleorman, luând în calcul din start, potenţialul eşec.

"În cazul nefinalizării investiţiei în termen de 4 ani, imobilele transmise revin în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Române”", se arată în articolul 2 al Hotărârii de Guvern.