MENIU

Prima ședință a Coaliției. Cîțu, față în față cu contestatarii săi. USR PLUS nu cedează: Premierul trebuie să plece - Întâlnire decisivă la PNL

Ședință de foc în Coaliție / Foto: Inquam Photos

Astăzi este prima ședință de coaliție, după ce a izbucnit scandalul imens. USR-PLUS vine cu un mandat clar: vrea ca Florin Cîțu să plece acasă. Altfel, liderii USR amenință că vor depune moțiune de cenzură împreună cu AUR. Negocieri se poartă și cu PSD. 

Ședința Coaliției este programată pentru astăzi după-amiază. Până atunci, însă, PNL se va reuni în Biroul Politic Permanent, într-o ședință care va începe la ora 12:00 și în care se va decide strategia pe care o vor abora în cadrul ședinței coaliției. 

Conducerea PNL se reunește pentru a doua zi consecutiv pentru a discuta situația din coaliție. Asta după ce, ieri, tabăra Cîțu a votat o rezoluție pentru susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier. 

Surse politice spun că la BPN convocat ieri au participat inclusiv liberali din tabăra lui Orban.

La ședința de astăzi de la PNL, forul de conducere a fost convocat în format fizic. La întâlnire participă și președintele partidului, Ludovic Orban.

Remanierea lui Stelian Ion a fost picătura care a umplut paharul în coaliție. USR-PLUS vrea ca Florin Cîțu să plece din fruntea Guvernului, altfel se aliază cu AUR și depun moțiune de cenzură.

Și PSD a anunțat că vine cu propria moțiune de cenzură, decizie care i-a supărat pe partenerii din opoziție.

Dacă USR PLUS iese de la guvernare, Cabinetul vas avea nevoie de un vot de încredere în Parlament.

Mai multe articole despre:
sdinta coalitie florin citu