MENIU

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu şeful CIA

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni marți cu directorul Agentiei Centrale de Informații, Mike Pompeo, informează Adminisțratia Prezidențială, într-un comunicat.

Întâlnirea cu directorul CIA va avea loc marți, la ora locala 14.30. Inainte de aceasta, seful statului are in program, la ora 10.30, ceremonia depunerii unei coroane de flori la Cimitirul Militar Arlington din Washington, D.C.

Totodată, luni, șeful statului a participat la Forumul Global al American Jewish Committee (AJC), prilej cu care i se va acorda cea mai înaltă distincție a organizației - "Light Unto the Nations".

"În contextul deplasării la Washington, șeful statului român va participa, în data de 5 iunie, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existență. Cu acest prilej, AJC îi va acorda președintelui Klaus Iohannis distincția 'Light Unto the Nations', cea mai înaltă distincție a organizației, care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane", se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a plecat duminica, pentru sase zile, in Statele Unite ale Americii, intr-o vizita in care se va intalni, la Casa Alba, cu omologul sau american Donald Trump. Iohannis este primul lider est-european care va fi primit in SUA de catre Trump. Pe 9 iunie, Iohannis va avea o întrevedere oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.