MENIU

Posibilă rocadă la Justiţie. Cazanciuc spune că nu i s-a cerut, oficial, demisia

Posibilă rocadă la Justiţie. Nicolicea, în locul lui Cazanciuc:Nu sunt încântat de o posibilă numire
<p>Posibilă rocadă la Justiţie</p>

Vicepreşedintele UNPR, Eugen Nicolicea, ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, ar urma să conducă Ministerul Justiţiei, potrivit unor surse, citate de Realitatea TV. Într-o intervenţie telefonică la "Dimineaţa de ştiri", Nicolicea a declarat că nu este foarte încântat de o posibilă numire pe acest post, dar că se simte onorat. O altă variantă pentru șefia Justiției este senatorul PSD, Șerban Nicoale. 

"Am aflat de la dumneavoastră de această ştire. Nu mi s-a comunicat nimic. Eu voi îndeplini orice funcţie în care mă propune şi mă susţine vicepremierul Gabriel Oprea. Nu prea îi surâde nimănui în această situaţie să fie ministru de Justiţie în care te faci impopular cerând aplicare legii. Să ne lămurim! Deci aceste presupuneri cu privire la un viitor mandat de ministru al Justiţiei, mă onoreză că le faceţi, dar ar fi cazul să discutăm numai în situaţia în care există o chestiune certă", a spus Nicolicea.


Vicepreşedintele UNPR a comentat şi declaraţiile şefei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, care a criticat votul din Parlament în cazul lui Victor Ponta.

"Eu nu am văzut niciun fel de critică din partea doamnei Stanciu. Dânsa a precizat ceea ce este real. Pentru miniştri, există o protecţie instituită de Constituţie", a mai declarat Nicolicea.

Șefa ÎCCJ, atac dur la Ponta: "Legea nu este egală pentru toți"

PSD intenționează să îl înlocuiască pe Robert Cazanciuc din funcția de ministru al Justiției cu Eugen Nicolicea, informează, pe surse, Realitatea TV.

Cine este Eugen Nicolicea

Nicolicea este deputat din anul 1992, el fiind adversar politic al actualului premier în perioada 2009 - 2011, când spunea despre acesta că a trăit la Paris "ca un aurolac".

Nicolicea s-a născut în 1956, este inginer şi jurist, între 1990 şi 1991 a fost viceprimar la Drobeta Turnu Severin, iar din 1992 a fost deputat în toate legislaturile, până în prezent.

Între 2004 şi 2008 a fost preşedinte al PSD Mehedinţi. Nicolicea a plecat din PSD în grupul care a părăsit formaţiunea, la începutul anului 2009, urmându-l pe Gabriel Oprea. După acea plecare, relaţiile dintre grupul care a constituit apoi UNPR şi liderii PSD, în special Victor Ponta, au fost marcate de conflicte şi declaraţii acide.

Mai multe articole despre:
justiţie ministru Eugen Nicolicea