MENIU

PONTA: L-am atenționat pe COSTOIU că RĂSPUNDE CU CAPUL pentru realocarea banilor

Fondurile programului POS CCE au fost realocate, la iniţiativa ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, către alte proiecte din cadrul programului, premierul Victor Ponta relatând că, la acel moment, l-a atenţionat pe ministru că va răspunde "cu capul" pentru realizarea acestora, scrie Mediafax. 

Prezent la lansarea a unui număr total de 17 proiecte, în valoare totală de 271 milioane lei finanţate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial privind Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), finanţat şi de Uniunea Europeană, premierul Ponta a relatat problemele cu care s-au confruntat autorităţile în derularea acestui program.

"Când am realizat că oricum nu vom folosi banii din POS CCE, acolo unde erau ei ţinuţi, că o sa fie nu ştie ce proiecte pe care nu o să le terminăm niciodată, am fost de acord cu propunerea colegilor mei de a realoca, iar domnul Costoiu a spus: «Vă asigur că, dacă realocaţi, vom avea proiectele». Eu i-am spus că răspunde, aş spune, chiar «cu capul», dar suntem într-o perioadă în care, din păcate, nu mai putem să glumim cu această expresie, însă, azi mă bucur foarte tare că cei 17 beneficiari au semnat contractele, folosesc sumele respective, si nu sunt sume chiar foarte mici", a spus Ponta.

El l-a avertizat pe ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici, să fie pregătit pentru a recepţiona noile proiecte pentru viitorul exerciţiu bugetar 2014-2020, care, potrivit ministrului, va fi lansat în octombrie-noiembrie.

 Mai multe pe Mediafax