MENIU

Politico: Summitul de la Sibiu, ”un cadou” pentru președintele Iohannis

<p>Liderii UE la Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>
<p>Summitul de la Sibiu</p>

Summitul de la Sibiu i-a oferit președintelui Klaus Iohannis un show de imagine foarte reușit, în calitatea sa de gazdă.

Summit Sibiu. Reuniunea de la Sibiu a fost ca un cadou pentru gazda sa, președintele Ropmâniei Klaus Iohannis, din partea PPE, scrie Politico.eu.

Un summit uriaș (la Sibiu, unde a fost primar) propus de prietenul său (Jean Claude) Juncker; soare, imagini cu liderii europeni discutând relaxat în piața centrală, sute de privitori, un rol pentru președinte în principala conferință de presă și cuvinte calde din partea altor lideri, printre care Angela Meerkel, scrie publicația europeană.

Cancelarul Germaniei a apreciat ”importanța simbolică a locului unde a avut loc summitul, la 15 ani după marele val al extinderii UE.

De observat disponibilitatea membrilor Consiliului European de a se ajuta unul pe celălalt: Iohannis candidează din nou la președinție la sfârșitul acestui an, mai scrie Politico.eu.

Europarlamentare 2019. Summitul de la Sibiu a expus marea luptă pentru șefia Comisiei UE

Summit Sibiu. Liderii Uniunii Europene au fost întâmpinați în piața centrală din Sibiu de mai mulți manifestanți pro-europeni, cu steaguri românești și europene. 

Summit Sibiu. Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk, Klaus Iohannis și alți lideri europeni s-au întâlnit în piața centrală a Sibiului cu localnicii veniți să îi salute.

În fotografiile surprinse la fața locului, liderii UE apar cu zâmbetul pe buze, strângând mâna sibienilor prezenți în piață. 

“E un semn foarte, foarte frumos din partea sibienilor că au venit și, spontan, ați văzut că liderii au dorit să îi salute pe sibieni. Mi se pare un lucru extraordinar de frumos, este total spontan, vă dați seama. Oamenii au venit de curiozitate și liderii au simțit căldura românilor care abia au așteptat să îi primească în inima României. După părerea mea acesta este cel mai emoționant și emoțional moment din întregul summit de astăzi“, a spus Klaus Iohannis.

Imaginile, în GALERIA FOTO

 

Mai multe articole despre:
Angela Merkel Klaus Iohannis summit Sibiu