MENIU

Anunț cumplit pentru Sorin Frunzăverde: Își va pierde toate funcțiile din PNL. Care este cauza

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, în emisiunea ”Lumini și umbre”, realizată de jurnalistul Dan Andronic și difuzată de B1 TV, că Sorin Frunzăverde, urmărit penal în prezent, își va pierde toate funcțiile politice din partid, în baza noilor criterii de integritate din Statutul PNL, dar își va păstra poziția de președinte al Consiliului județean Caraș- Severin. ”Este ales. Nu am avut discuții cu toți membrii noștri. Domnul Adomniței și-a dat demisia. Deci în momentul în care a înțeles…În definitiv noi toți trebuie să protejăm partidul. Cel mai important lucru. El este de protejat. Imaginea partidului”, a spus Petrache.

Întrebat dacă nu cumva anticorupția va lăsa PNL fără lideri, Petrache a spus: ”Fiecare trebuie să ne purtăm crucea noastră. Cine a greșit trebuie să plătească. Asta e(...) De aceea am vrut să explic mai devreme că avem două variante. Să dispărem, iar partidul nu este format doar din câteva persoane care ar putea să aibă probleme. Nu, partidul înseamnă 300, 400, 500 de mii de membri. Nu putem să-i condamnăm pe toți membri de partid pentru că unii au încălcat legea. Cu părere de rău. Partidul ți-a dat posibilitatea să ai o demnitate în statul român. Că tu ai greșit, ce să-ți facă partidul?”

El a precizat că ”nu e un harakiri colectiv”, ci doar ”o normalitate pe care trebuia s-o aplicăm de la început, dar pe care n-am făcut-o”. ”A mers. Cum spunem noi românii las că merge și așa”, scrie evz.ro.