MENIU

Orban, față în față cu Ponta în a doua zi de negocieri pentru susținerea guvernului PNL

Liberalii încep azi a doua zi de negocieri pentru susținerea Guvernului. Ludovic Orban se întâlneşte cu liderii ProRomania, UDMR şi cu cei ai ALDE, pentru a încerca să îi convingă să voteze Guvernul. Liberalii nu au o misiune ușoară, pentru că fiecare partid vine cu propriile condiţii, iar matematica nu este de partea lor. 

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există echipe de negociere care vor avea discuţii şi cu PSD, atât la nivelul celor două Camere, cât şi individual, cu parlamentarii care se vor arăta dispuşi să susţină Executivul PNL.

"Cu siguranţă vom discuta şi cu parlamentarii PSD. Ştiţi că am format echipe de negociere la nivelul Camerei şi la nivelul Senatului, vor aborda individual, şi cu parlamentarii despre care ştim că nu agreează, ca să spun aşa, deviaţionismul grav al conducerii PSD şi care ar putea să voteze pentru ceea ce este bine pentru România", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament, întrebat dacă vor exita negocieri şi cu parlamentarii PSD, în vederea susţinerii noului Executiv.

Întrebat dacă există semnale din partea PSD cum că vor oferi sprijinul, aşa cum s-a întâmplat şi pentru votul moţiunii, Orban a răspuns: "Când vom avea, nu pot să zic certitudini, dar când vom avea garanţii ferme din partea unor parlamentari, vom şti exact pe câte voturi suplimentare, faţă de formaţiunile politice care vor decide să susţină Guvernul, putem să contăm".

Liderul PNL a adăugat că liberalii vor fi foarte deschişi la aceste discuţii, pentru că vor să aibă un parteneriat care să stabilizeze situaţia creată de PSD şi să repare stricăciunile făcute de social-democraţi.

"Pornim foarte deschişi şi foarte oneşti la aceste discuţii. Chiar vrem să facem un parteneriat care să stabilizeze situaţia, să ne permită să reparăm toate stricăciunile, să oprim toate scurgerile prin găurile făcute în barcă de guvernările PSD. Oricine ne sprijină în acest demers va avea de câştigat, nu va avea de pierdut. Oricine se cramponează de menţinerea la putere a PSD-ului nelegitim, care a căzut pe moţiune de cenzură, face un rău imens României, şi va avea de pierdut, inclusiv pe plan electoral", a mai spus Orban.

Mai multe articole despre:
Orban