MENIU

Olguța Vasilescu, candidata PSD la președinție! Propunerea care îi dă șah lui Liviu Dragnea

Fostul ministru al muncii Lia Olguța Vasilescu este candidatul propus la prezidențiale de Dumitru Iliescu, fostul șef al Serviciului de Pază și Protecție. Ce o recomandă pe Olguța pentru cea mai importantă funcție în stat ne spune același Dumitru Iliescu: gândește și simte românește.

Dumitru Iliescu este de părere că Lia Olguța Vasilescu are toate calitățile necesare pentru a fi unul dintre cei mai buni președinți din istoria României.

„Avem multe personalități, inclusiv politice, care cumulează toate calitățile să ocupe funcția supremă în stat. Trebuie doar să le sprijinim și să le acordăm încrederea. Una dintre aceste persoane face acum obiectul refuzului Președintelui de a o numi pe un portofoliu în Guvern. Un ministru eficient, poate cel mai eficient din actualul executiv, care a fost îndepărtat intenționat. Avea prea multă vizibilitate și se bucura de o simpatie în creștere, o persoană hotărâtă, curajoasă, cu verticalitate, eficientă și dispusă mai puțin la compromisuri.”

„Eu o văd cel mai bun candidat al PSD, capabil de o confruntare electorală dificilă și cu șanse mari să îl spulbere în această confruntare pe actualul președinte. Are o importantă experiență politică, dar și administrativă. Este devotată partidului și echipei de conducere, nu ezită să-și asume responsabilități, dă dovadă de fermitate, de verticalitate și demnitate pe care sunt sigur că o va aduce și cetățenilor acestei țări.(...) spre deosebire de actualul Președinte, gândește și simte românește.” - a mai scris Dumitru Iliescu.

Mesajul fostului șef SPP vine la mai puțin de o lună după ce fostul președinte Ion Iliescu declara, într-un interviu pentru Le Figaro, că Tăriceanu ar fi cel mai bun candidat la prezidențiale.

În mod realist, partidul (PSD - n.r.) va trebui să îl susţină pe domnul Tăriceanu (la prezidenţiale - n.r.), care are mai multe şanse: nu avem o personalitate din PSD care să aibă susţinerea maselor. Nu suficient. Din păcate. 

Și fostul premier Victor Ponta spune că ar trebui găsit un candidat, care să fie susținut de social-democrați și care să intre în turul doi. Ponta spune că, dacă am asista la o confruntarea Iohannis-Dragnea, ar fi vorba de un blat, pentru că, la fel ca în 2000, oamenii ar merge la vot contra lui Dragnea, ceea ce i-ar asigura un nou mandat lui Iohannis. Într-o intervenție la un alt post de televiziune, Ponta a menționat că, deși nu vrea să candideze la prezidențiale anul acesta, dorește să coaguleze forțele de centru stânga.