MENIU

Noţiuni de prim-ajutor, la disciplina biologie-anatomie şi fiziologia omului, introduse în programa şcolară - Proiect PNL depus în Parlament

Noţiuni de prim-ajutor, introduse în programa şcolară

Deputaţii PNL Luminiţa Barcari şi Cristina Vecerdi au depus în Parlament un proiect de lege care prevede că programa şcolară va cuprinde şi noţiuni de prim-ajutor, la disciplina biologie-anatomia şi fiziologia omului.

„Aceste noţiuni vor fi realizate practic printr-o colaborare a unităţii de învăţământ, de fapt se încheie un parteneriat între unitatea de învăţământ şi o instituţie de profil, astfel încât aceste ore practice să fie realizate atât cu profesorul de la clasă, dar şi cu specialişti din domeniu”, a spus Luminița Barcari, în Parlament.

„Şi acum se fac nişte cursuri, dar sunt opţionale. (..) Noi vrem ca toţi elevii să aibă nişte noţiuni de bază în legătură cu acordarea primului ajutor”, a mai explicat deputatul PNL.

„Aici nu ne referim doar la stopul cardio respirator, ci la situaţii mult mai puţin grave, de exemplu ce trebuie să faci dacă îţi curge sânge din nas, ce trebuie să faci dacă te-ai împiedicat şi ai o entorsă, ce trebuie să faci în caz de leşin, ce trebuie să faci în caz de criză convulsivă”, a arătat deputatul PNL.