MENIU

Noi suspiciuni de blat Dragnea-Iohannis

Moțiunea de cenzură a PNL, introdusă și susținută tembel, nu face decât să-i ridice majorității PSD plus ALDE mingea la fileu scrie publicistul Sorin Roșca Stănescu.

Moțiunea de cenzură a PNL, introdusă și susținută tembel, nu face decât să-i ridice majorității PSD plus ALDE mingea la fileu. În același timp, președintelui Klaus Iohannis i s-au oferit de către Guvernul majorității o nouă șansă de a-și arăta mușchii, provocând amânarea pentru anul viitor a Legii bugetului. Iar la Marrakech, Dăncilă și Iohannis se țin strâns de mână, aplaudând migrația. Aceste mișcări pe tabla de șah stabilizează PSD prin stingerea conflictelor interne și-l consolidează pe Klaus Iohannis în poziția de lider absolut al opoziției.

Ce își dorește cel mai mult în plan politic Liviu Dragnea? În timp ce toată lumea aleargă după fentă, imaginându-și că liderul PSD este obsedat de libertatea sa și de pericolul pierderii acesteia, în realitate el este amenințat de posibilitatea de a scăpa de sub control mișcarea violentă a plăcilor tectonice din interiorul partidului. Unitatea PSD, evident în jurul său, îl interesează în cel mai înalt grad. Obiectiv pentru care, pe tabla de șah politic, poate face unele sacrificii în favoarea adversarului său. Cu cât PSD primește mai multe lovituri din afară, cu atât se consolidează mai serios în interior. Per a contrario, în situația în care PSD ar fi abandonat de către opoziție și de către Klaus Iohannis, fiind lăsat să zburde, în interior ar reizbucni valul de contestații iar luptele interne ar pune în pericol grav atât unitatea partidului, cât și stabilitatea actualei conduceri a acesteia.

Materialul integral pe Corectnews.ro