MENIU

Motivul pentru care Liviu Dragnea cere să nu mai fie judecat la București

Foto arhivă Inquam

Liviu Dragnea ar fi solicitat strămutarea de la Tribunalul Bucureşti, la un alt tribunal din țară, pe motiv că judecătorii de acolo au protestat împotriva legilor Justiţiei promovate pe vremea lui.

Procesul privind cererea de strămutare se judecă mâine la Curtea de Apel Bucureşti la ora 16:00. „Se asigură prezenţa prin videoconferinţă a petentului. Se încunoştinţează apărătorul ales”, se arată pe portalul CAB.

Fostul lider PSD, condamnat în mai 2017 la trei ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive, se va prezenta pe data de 19 mai în fața judecătorilor, care se vor pronunța asupra contestației formulate de avocații lui Dragnea împotriva respingerii cererii de eliberare condiționată, scrie G4media.ro

Pe 27 aprilie, judecătoarea Mădălina Ştirbu de la Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea fostului lider PSD de eliberare condiţionată. Imediat, o parte a presei a susținut că judecătorea Ştirbu ar fi o „contestatară a legilor Justiţiei făcute pe vremea lui Dragnea„.

Luni, 17 mai, magistraţii de la Judecătoria Sector 5 au decis că penitenciarul Rahova i-a încălcat lui Liviu Dragnea dreptul la apărare și dreptul la sănătate. Decizia este definitivă. Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, pe motiv că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din cauză că nu i s-a mai permis să muncească.

Dragnea a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Liviu Dragnea a acuzat penitenciarul Rahova în urmă cu două săptămâni că i-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o are i s-ar fi infectat.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Mai multe articole despre:
liviu dragnea proces stramutare