MENIU

Misterul iepurașilor aurii giganți, dezlegat. Nu sunt ai lui Firea, ci ai lui Mutu

Recorder.ro a dezlegat misterul iepurilor giganți, aurii, de decor pentru Paști, care au apărut în aceste zile pe străzile Bucureștiului. Nu i-a cumpărat Gabriela Firea, ci Gabriel Mutu, primarul sectorului 6. De fapt, au fost închiriați cu 2500 euro/bucata.

Iată un caz interesant: cu două zile în urmă, un cetățean a fotografiat o caravană care se deplasa pe străzile Capitalei transportând șase iepuri uriași, înveliți în beteală aurie. Imaginea a ajuns pe internet și a devenit virală, stârnind un potop de mesaje ironice la adresa Gabrielei Firea (dați-i în judecată, doamnă!). Nimeni n-a mai stat să verifice ale cui erau, de fapt, decorațiunile din fotografie.

În realitate, nu erau ale Primăriei Generale, care s-a dezis de cei șase iepuri și a transformat ironiile într-un mare mister: ai cui sunt iepurii înveliți în beteală aurie? Pentru că nouă nu ne place să ironizăm oamenii degeaba, ne-am pus pe treabă și am aflat următoarele: iepurii au fost comandați de Administrația Școlilor Sector 6, care i-a închiriat cu bani grei de la o firmă de apartament abonată la contracte cu municipalitatea. 

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, pentru fiecare iepure s-a plătit suma de 12.000 de lei (2.500 de euro), acesta fiind prețul de închiriere pe o perioadă de două luni. Decorațiunile au ajuns la șase grădinițe de pe raza sectorului, pentru a-i bucura pe copii. Ei au adus multă bucurie și pentru patronii firmei Next Level Project Construct SRL (Alexandru Dobra și Ilie Voicu), care au încasat peste 25.000 de euro pentru închirierea iepurilor și a altor decorațiuni de Paști către Administrația Școlilor Sector 6.

Mai multe pe recorder.ro

Mai multe articole despre:
0 măsuri decoraţiuni Paşte decizii firea iepuri aurii