MENIU

Mircea Geoană, despre portretul premierului pe care l-ar susţine

<p>Mircea Geoană</p>

Rareş Bogdan i-a avut invitaţi joi pe Mircea Geoană, preşedinte Partidul Social Românesc şi Radu Golban, vicepreşedinte pe probleme de fiscalitate, partid care a semnat joi un acord cu Partidul Naţional Liberal.

Mircea Geoană a vorbit despre felul în care arată un premier pe care el şi partidul său l-ar susţine.

"E absolut obligatoriu ca tot ce înseamnă om care va fi desemnat în următoarele Guverne al României să treacă în mod obligatoriu testul legat de profesionalism şi integritate -fără aceste două lucruri nu are ce căuta acolo- şi al doilea test este cel al asumării viziunii şi al proiectului de ţară cu criterii de performanţă. A venit clipa ca, la nivel guvernamental, ministerial, teritorial, să lucrăm cu criterii de performanţă. De exemplu, un şef de la o agenţie: oameni buni, aveţi un fel de contract de management, cu banul public şi cu cetăţenii României şi atunci dacă, spre exemplu, domnul Predoiu, cel desemnat de PNL ca şi candidat pentru postul de premier, care are câteva elemente de modernizare a guvernanţei guvernului României. A primit câteva sugestii şi de la noi, suntem oameni cu experienţă, şi a fost foarte receptiv la aceste idei, cum ar fi de exemplu clusterul de miniştri şi ministere care să lucreze mai mult împreună, de exemplu Transporturile cu Dezvoltarea Regională. Să nu mai existe situaţia ca o autostradă să treacă printr-un judeţ şi să nu se "pupe" cu drumul judeţean, asta e situaţia azi în România.

Vreau ca Ministerul Finanţelor să înceteze să mai fie un simplu contabil în România, vreau ca bugetul de stat să devină o pârghie de politică economică, degeaba am eu o colectare mai bună la buget dacă preţul plătit este scăderea cu 25% a investiţiilor publice în România în ultimul an de zile. E catastrofal!

Răspunsul meu, într-o singură frază: profesionist, cinstit şi un om care să aibă o viziune cu privire la viitorul acestei ţări. Găsim oameni de calitate? Poate că nu e uşor, poate că vom da şi rateuri, poate că ne vom pune speranţa în oameni care ne vor dezamăgi...dar răspunsul meu e că atunci când cineva greşeşte, calcă pe bec...trebuie să plece acasă, fără supărare. Fără criterii de performanţă, de profesionalism şi de integritate, ţara aceasta nu poate avea viitorul pe care îl merităm cu toţii".