MENIU

Măsură fără precedent luată de PSD ca să evite proteste la moțiune. USR nu mai poate aduce invitați

Măsură fără precedent luată de PSD-ALDE, împotriva USR, după scandalul din Parlament de săptămâna trecută. USR nu mai are voie să aducă invitați în Parlament, în actuala seisune parlamentară. Prin urmare, USR nu mai poate aduce invitați, miercuri, când are loc moțiunea de cenzură. 

Decizia a fost luată în Biroul Permanent al Camerei și acceași decizie ar urma să fie luată și la Senat, în Biroul Permanent. Propunerea a fost a lui Florin Iordache, iar decizia a fost anunțată de Georgian Pop, secretarul biroului Permanent. 

Claudiu Năsui a precizat că Florin Iordache a anunțat propunerea, în ședința Biroului Permanent, râzând:

”Domnul Iordache a comis un mare abuz in serviciu. Este prima oară când se instituie o pedeapsă colectivă. Doar grupul USR sa nu mai aiba invitati, profund inacceptabil. Am insitat sa ne dea baza regulamentului, a repetat razand ca e pentru buna desfasurare. Doar doar a râs, nu a raspuns. Avem de a face cu o majoritate paralamentară care acționează ilegal, nu poti restricționa un spațiu public doar pentru un sigur grup parlamentar, este o premieră în România, e o permiera pentru România, nu credeam ca abuzurile vor merge așa de departe”. 

Ulterior, USR a postat și un mesaj pe pagina de Facebook în care explică ce s-a întâmplat:

”Au mers până la capăt! Astăzi, coaliția PSD-ALDE a votat ca USR să nu mai poată primi invitați în Camera Deputaților. Între timp, în Senat, invitații grupului USR pot intra doar cu aprobarea secretarului general și însoțiți în permanență de un funcționar. Practic, Parlamentul se transformă într-un penitenciar, iar deputații și senatorii USR sunt tratați ca niște deținuți care nu au voie să primească vizitatori, iar atunci când totuși primesc vizite trebuie să fie supravegheați! Se întâmplă toate acestea din cauza unui infractor care se află la conducerea Parlamentului!”

Totodată, Raluca Turcan a declarat că într-un mod comunistoid, s-a aplicat o pedeapsă colectivă împotriva unui grup parlamentar, USR,  ceea ce este neconstituțional și neregulamentar, iar PNL cere Comisiei juridice sancționarea deputatului Florin Iordache și pentru recidivă, să se aplice sancțiuni cumulate: de la interzicerea participării la ședințe, până la procent din salariu.