MENIU

Maşina preşedintelui PDL Orşova, incendiată cu un cocktail Molotov

<p>Maşina preşedintelui PDL Orşova, incendiată cu un cocktail molotov</p>

Maşina preşedintelui PDL Orşova, Adrian Cican, a fost incendiată, în noaptea de luni spre marţi, cu un cocktail molotov, în faţa casei lui Cican, care susţine că a fost vorba despre "o răzbunare politică".

Adrian Cican spune că marţi dimineaţă, în jurul orei 02.30, atât el, cât şi soţia sa au auzit un zgmot puternic, apoi au văzut fum ieşind din autoturismul lor de teren parcat în faţa locuinţei. Cican spune că maşina sa a fost incendiată cu un cocktail molotov aruncat prin lunetă, care a fost spartă.

"La 2.30 am auzit o mașină staționând în fața casei, cu motorul pornit. Noi nu dormeam, nici eu, nici soția, nici copilul și la un moment dat am auzit o bubuitură. Am sărit ca ars la geam și am văzut foc și fum în portbagajul mașinii. În momentul acela am văzut că a intrat în mașină, nu i-am văzut fața, am văzut că era o mașină model 1994, BMW sau Ford Mondeo, fără numere pe spate. Soția a sărit pe geam, am deschis mașina și am aruncat cocktail-ul molotov în zăpadă", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, liderul PDL Orşova.

El spune că la scurt timp persoana care i-a incendiat maşina a fugit, iar ei au sunat la 112, la fața locului fiind chemați pomperii și polițiștii.

Pompierii au stins incendiul, care s-a soldat cu pagube materiale importante, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cine a fost cel care a incendiat maşina.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Mehedinți, în mașină a fost aruncată o sticlă în care era material textil îmbibat cu motorină, aceasta fiind ridicată pentru cercetări şi existând deja un cerc de suspecți în acest caz.

Adrian Cican susţine că în ultima perioadă a primit mai multe telefoane de ameninţare şi crede că a fost vorba despre "o răzbunare politică".

"Totul pleacă de la politică, clar, indiscutabil și presiunile care au fost în ultima perioadă. Nu că vreau eu să dirijez în sensul acesta, dar în Orșova nu s-a întâmplat așa ceva până acum, iar în urma amenințărilor voalate, unele chiar telefonice, se întâmplă", a mai spus Adrian Cican, care este președintele PDL Orșova și prim-vicepreședinte al PDL Mehedinți.

La alegerile locale din 2012, Adrian Cican a obținut un loc de consilier local PDL la Orşova, iar în 30 ianuarie 2013 prefectul judeţului, Nicolae Drăghiea, a emis un ordin de încetare a mandatului acestuia pe motiv de incompatibilitate.

Potrivit ordinului prefectului, Adrian Cican a devenit incompatibil în funcţia de ales local întrucât firma fratelui său, Cristian Cican, SC Meridian CC SRL, avea în derulare un contract de prestări servicii cu Liceul "Traian Lalescu" din Orșova, aflat în subordinea primăriei. Adrian Cican a contestat ordinul prefectului, dar la sfârșitul lunii ianuarie 2014 a pierdut definitiv procesul la Curtea de Apel Craiova.

Mai multe articole despre:
maşină Orşova PDL incendiata