MENIU

MARCEL OPRIŞ, GREU DE DEMIS. Cine este MARCEL OPRIŞ, directorul STS

MARCEL OPRIŞ, GREU DE DEMIS. Cine este MARCEL OPRIŞ, directorul STS / Foto: MEDIAFAX

ACCIDENT AVIATIC. ŞEDINŢĂ CSAT. Şeful Serviciului de Telecomunicaţii, MARCEL OPRIŞ, are zilele numărate în fruntea acestei instituţii încă din 2009.

ACCIDENT AVIATIC. ŞEDINŢĂ CSAT. MARCEL OPRIŞ a fost numit în funcţie în 2005 de către preşedintele Traian Băsescu, iar de atunci a fost ţinta mai multor tentative de debarcare.

Prima, chiar în 2009, când a fost acuzat de PSD că a susţinut campania prezidenţială a lui Traian Băsescu prin faptul că ar fi pus la dispoziţia PDL infrastructura STS pentru a se permite o numărătoare paralelă a voturilor, într-un mod mai rapid.

Atunci, MARCEL OPRIŞ a fost nevoit să vină în faţa comisiei senatoriale de apărare să dea cu subsemnatul.

A mai făcut-o în 2012, în plină campanie a USL de debarcare a şefului statului de la Cotroceni. De această dată, pentru o aşa zisă instalare a unei linii de comunicaţii speciale la sediul de campanie al lui Băsescu.

Totul a culminat cu propunerea lui Crin Antonescu, preşedinte interimar la acel moment, de demitere a lui MARCEL OPRIŞ din funcţie. Propunerea s-a blocat la nivelul CSAT, unde nu a întrunit consensul celor prezenţi. Consilierul prezidenţial, Iulian Fota, s-a opus.

ACCIDENT AVIATIC. HĂRŢILE STS, INUTILE pentru salvarea victimelor. CSAT decide soarta ŞEFULUI STS

ŞEDINŢĂ CSAT. ACCIDENT AVIATIC. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Două HĂRŢI DE LOCALIZARE a apelurilor telefonice efectuate de medicul Radu Zamfir, după ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni, vor fi analizate în şedinţa CSAT de astăzi, potrivit jurnaliştilor de la România Liberă.

Ambele localizări au fost întocmite de către STS pe baza informaţiilor primite de la operatorii de telefonie mobilă. Niciuna, însă, nu a fost suficient de exactă pentru ca supravieţuitorii accidentului să fie găsiţi la timp.

Premierul Victor Ponta şi-a anunţat prezenţa la şedinţa CSAT.

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Pilotul ADRIAN IOVAN şi studenta AURELIA ION şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

ACCIDENT AVION. AVION MEDICAL PRĂBUŞIT. Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițişti, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni şi locuitori din zonă.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.