MENIU

MACOVEI VREA REFERENDUM pe tema imunităţii parlamentarilor

<p>Monica Macovei</p>

Monica Macovei, candidat independent în alegerile prezidențiale, solicită Parlamentului să dea avizele necesare continuării anchetei DNA în dosarul în care sunt cercetați nouă foști miniștri iar președintelui Traian Băsescu îi cere să întreprindă demersurile necesare privind organizarea unui referendum pe 16 noiembrie pe tema imunității parlamentarilor, miniștrilor și a șefului statului.

Monica Macovei a precizat că ancheta DNA arată românilor "fața hâdă a clasei politice și că această corupție este transpartinică", existând șansa ca, "fiind vorba de foști miniștri din aproape toate partidele, (parlamentarii — n.r.) să își dea mâna și să voteze 'Nu' pentru toți".

"Pentru a continua investigațiile este nevoie de aprobări politice — aprobarea Parlamentului pentru cei care sunt parlamentari sau pentru miniștrii care au fost parlamentari și experiența din trecut este proastă și foarte îngrijorătoare. (...) Având în vedere acest istoric, mă aștept ca și de această dată să meargă foarte greu aceste cereri ale DNA. De aceea fac un apel puternic la Parlament ca de îndată să analizeze cererile DNA și să dea avizul pentru cercetare, să lase DNA să afle adevărul în aceste dosare, să îi lase pe inculpați să se ducă la DNA și să dea explicații. Fac un apel și către președintele țării să avizeze cererile care sunt de competența lui, potrivit Constituției", a spus Monica Macovei, duminică, într-o conferință de presă, potrivit agerpres.ro.

Monica Macovei a afirmat că, în situația în care va fi aleasă președinte al României, va asigura independența DNA.

Mai multe articole despre:
Monica Macovei candidat Cotroceni preşedinte aviz