MENIU

Ludovic Orban nu crede în Cioloș la prezidențiale

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, consideră că Dacian Cioloș nu va candida la prezidențiale, având în vedere măsurătorile din sondaje. 

Orban a mai spus că speră ca fostul premier să-l susțină pe Klaus Iohannis în cursa prezidențială la al doilea mandat, președintele fiind cel care l-a propus în 2015 la sefia guvernului.

Orban a făcut aceste declarații comentând rezultatele unui sondaj IMAS, realilzat la comanda Europa FM, potrivit căruia Klaus Iohannis ar obține 34,9% din voturi în cazul alegerilor prezidențiale, iar Dacian Cioloș s-a clasa pe locul patru, cu 9,2% din voturi. (Vezi aici sondajul integral)

”Ar fi fost bine să-l avem în PNL, în mare parte a beneficiat de susținere din partea noastră. Dar a luat altă decizie. Dupa părerea mea nu cred că a fost foarte utilă pentru perspectiva alegerilor constituirea unui alt partid politic, dar e decizia sa”, a declarat Ludovic Orban. El a mai spus că a resimțit ”ca pe o nedreptate” decizia lui Dacian Cioloș de a-și face alt partid.

”Uneori a avut niște comentarii nu tocmai fair play față de PNL. Nu e fair play față de un partid care te-a sprijinit să spui lucruri care de multe ori sunt neadevărate. Dar nu vom intra într-un conflict politic. Oricine se opune PSD va fi un potențial partener pentru noi”, a mai spus liderul liberalilor.

Orban susține că PNL are acum înn sondaje între 26 și 28 la suta, cifră raportată la numărul celor are declară că vin la vot, nu la totalul alegătorilor. ”PSD e într-o prăbușire clară, trendul este descendent. În ianuarie 2017, PSD avea 54, 55 la sută. PNL avea 16-17 la suta. Azi suntem aproape la egalitate. Din acest motiv nu mai fac alegeri parțiale, sunt zeci de localități fără primari”, a mai declarat liderul PNL la Digi24.

El a mai spus că până la 1 februarie PNL ar urma să definitiveze componența listei pentru europarlamentarele din mai. Liderul PNL susține că procentul euroscepticilor a crescut în România cu circa 6-7 procente.

Orban despre ANAF: Incompetență, incapacitate, gargară electorală!

"Probabil noua şefă a Fiscului pe ţară, domnişoara Triculescu, a descoperit în două-trei zile de când exercită funcţia ce se întâmplă la multinaţionale. (...) Dacă sunt companii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele în conformitate cu legea este vina exclusivă a guvernanţilor, adică a ministerului Finanţelor, a ANAF, a instituţiilor care sunt implicate în aplicarea legislaţiei în domeniul taxelor şi impozitelor, în domeniul fiscal. (...) Guvernul trebuie să-i recunoască incapacitatea, incompetenţa sau reaua voinţă în materie de colectare a impozitelor. Totul este o gargară electorală. Teodorovici nu face altceva decât să execute comenzile lui Dragnea, care a identificat duşmanii - băncile, companiile multinaţionale. (...) Ei sunt în campanie electorală. (...) Luna aceasta, când vom veni public cu proiectul de buget, se va vedea exact care este planul ANAF-ului, numai că ani de zile planul ANAF-ului nu a avut şi elemente de atac în zona de neîncasare pe TVA, de evaziune. Adică vreau să văd un plan, dincolo de planul de încasări, pe care ne bazăm acum şi când facem bugetul, şi cum acţionează în piaţă ANAF-ul pentru a face verificările marilor companii, la multinaţionale, la bănci. (...) Sunt convins că tot ce s-a întâmplat în aceşti ani de după Revoluţie, în zona insolvenţei, în zona marilor corporaţii, în zona sistemului bancar, în zona multor elemente care au făcut obiectul acestei ordonanţe faimoase 114 (OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal bugetare n.r) vin din neaplicarea legii de către ANAF.", a spus Orban.