MENIU

LIVIU DRAGNEA: Nu mi s-a reproşat declararea ca neconstituţională a Legii descentralizării

LIVIU DRAGNEA: Nu mi s-a reproşat declararea ca neconstituţională a Legii descentralizării

LIVIU DRAGNEA. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că nu i s-a reproşat faptul că Legea descentralizării a fost declarată neconstituţională, arătând că ar fi fost greu să i se aducă reproşuri în condiţiile în care proiectul de lege a fost avizat de toate ministerele, iar o variantă a fost întoarsă chiar de MJ.

LIVIU DRAGNEA. "Mie nu mi s-a reproşat. Este şi foarte greu să mi se reproşeze, pentru că proiectul de lege a fost avizat de toate ministerele (...). Iar cu colegii de la Justiţie, pe care îi respect foarte mult, am lucrat foarte strâns, pentru că o formă iniţială care plecase pe circuit nu a fost acceptată de Ministerul Justiţiei, a fost modificată în aşa fel încât să nu ajugem în astfel de situaţii", a spus Dragnea.

El a precizat că ar fi acceptat să primească observaţii sau critici dacă CC ar fi declarat ca neconstituţional principiul descentralizării.

LIVIU DRAGNEA. "Dar, în rest, nu poate să fie cazul", a adăugat Dragnea.

Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională", se arată în decizia Curţii.