MENIU

Liviu Dragnea se face că nu vede scandalul diplomatic: ”Am văzut analiza, este foarte bună”

<p>Liviu Dragnea</p>

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat că subiectul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este un subiect care trebuie finalizat, atât ca discuție, cât și ca decizie.

Întrebat dacă a văzut analiza de care vorbea Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea a spus: ”Mie nu mi s-a părut că e o analiză care să indice o variantă anume. E o analiză bună, dar nu are finalitatea pe care mi-o doream eu, într-un sens sau altul, dar subiectul mutării ambasadei e unu care trebuie finalizat de decidenţii politici. Subiectul mutării ambasadei este un subiect care trebuie finalizat, atât ca discuție, cât și ca decizie”.

”Eu mi-am experimat susținerea pentru mutarea ambasadei. Decizia nu este nici la mine, nici la președintele Senatului. În CSAT trebuie analizat acest subiect”, a completat Liviu Dragnea.

Doamna prim-ministru a exprimat punctul de vedere pe care l-am avut, l-am asumat și pe care Guvernul îl susține”, a mai spus acesta.

Întrebat despre de ce președinția nu a primit analiza despre mutarea ambasadei, Dragnea a precizat: ”Din câte țin minte, atunci s-a stabilit să se facă un grup de lucru, iar Administrația Prezidenațial a refuzat să facă parte. Președintele poate cere această analiză. Cu și fără analiză primită, președintele Românie trebuie să genereze această discuție în CSAT”.

Efectul Dăncilă. Statele arabe nu ar mai susține candidatura României în Consiliul de Securitate ONU

România câştigă o relaţie specială cu Israelul. Sunt momente în istoria oricărei ţări când are nevoie de sprijin. Noi avem relaţii foarte bune cu China, pentru că acum mulţi, mulţi ani România a fost cea printre care a recunoscut China. E un potenţial foarte mare de dezvoltare între România şi Israel. Sunt 500.000 de români care trăiesc acolo. Sunt foarte multe investiţii care pot fi aduse de acolo. De asemenea, este dorinţa SUA. Ceea ce ne face cel mai rău e că această discuţie nu se închide. Doar e deschisă şi nu se închide”, a mai spus acesta

În ceea ce privește faptul că președintele Iohannis a anunțat că decizia aparține președinției, Dragnea a declarat că ”multe decizii are președintele, pe care nu le ia”.

Nimeni nu vrea să ia decizia, dar o discuție în CSAT trebuie să aibă loc. Președintele trebuie să spună dacă vrea sau nu să se mute sau nu ambasada României”, a completat acesta. 

Mutarea ambasadei României din Israel, diversiune pentru bombele din justiție

”Dacă subiectul conferinței este mutarea ambasadei, eu închei acum conferința pentru că nu fac conferințe pe un subiecte pe care nu îl stăpânesc”, a precizat Liviu Dragnea.

Băsescu o desființează pe Dăncilă: ”Lobiștii au mizat pe faptul că e proastă”

Liderul PSD l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru refuzul de a desemna un ambasador în Israel.

"Nu cred că s-a mai întâmplat în istoria țării ca într-o ţară cu care avem relaţii diplomatice să nu numim de doi ani de zile ambasadorul. Prezidenţială a refuzat să trimită un om acolo. Poate cere această analiză. Şi cu analiza primită şi cu ea neprimită, preşedintele trebuie să genereze această discuţie în CSAT. Nu dă răspuns la un subiect important, cum nu dă răspuns la multe alte subiecte, din păcate", a mai spus Liviu Dragnea.

În ceea ce privește decizia Regelui Abdullah al Iordaniei de anulare a vizitei în României, Liviu Dragnea a spus: "România a avut întotdeauna o relaţie foarte bună cu statele arabe şi va avea în continuare. Nu am de unde să ştiu care sunt resorturile. Cert este că suntem într-o situaţie cu un subiect deschis pe masă, care trebuie închis. Nu trebuie să fim o ţară care să nu se ocupe de subiecte importate, doar să stăm la rând şi să vedem ce decid alţii". 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea mutarea ambasadei