MENIU

Dragnea face CIRC. A venit cu două VALIZE la ședința CEx. "Am adus gogoși Rise Project"

Liviu Dragnea a venit cu valizele la ședința Cex
<p>Dragnea a venit cu valiza cu "dosarele lui Iohannis"</p>
Război total &icirc;n CEx PSD
<p>Dragnea a venit cu valiza cu "dosarele lui Iohannis"</p>
<p>Dragnea a venit cu valiza cu "dosarele lui Iohannis"</p>
<p>Valizele lui Dragnea</p>
<p>Valizele lui Dragnea</p>
Liviu Dragnea vine cu dosarele 01-06

Şedinţa Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a început cu o întârziere de 30 de minute, la Palatul Parlamentului, după ce Liviu Dragnea a ținut să facă circ în fața presei. Șeful PSD a venit cu două valize, una cu gogoși, a doua cu "dosarele lui Iohannis", ca răspuns la dezvăluirile Teleormanleaks promise de Rise Project. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu vor fi excluși azi din partid. Decizia ar fi fost luată duminică într-o întâlnire între Liviu Dragnea și apropiații săi care a durat mai bine de șase ore.

UPDATE. Liviu Dragnea a venit cu două valize în fața presei, la 20 de minute după ce era programată începerea ședinței Comitetului Executiv.

Într-un dintre valize, Dragnea a adus gogoși pe care le-a prezentat drept "gogoșile de la Rise Project". Din a doua valiză, șeful PSD a scos "dosarele" lui Iohannis.

Întrebat despre "valiza" legată de Tel Drum, Dragnea a replicat: "E o gogoașă, nu are nicio legătură cu mine, nu mă interesează. Da, domnișoara procuror (se adresează unei jurnaliste - n.red), nu am nicio legătură cu Tel Drum. Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu președintele României?"

Dragnea crede că așa-numitele dezvăluiri Rise Project sunt "o minciună care să acopere scandalul domnului Lazăr". Cine a înscenat acest lucru? l-au întrebat jurnaliștii. "Regizorul!", a răspuns enigmatic președintele PSD.

"Am întârziat puţin, pentru că am venit cu două valize. Prima este cu gogoşi de la Rise Project, pe care le lăsăm aici. A doua valiză - ştiţi că sunt din Teleorman, am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA", a declarat Dragnea la Parlament, care a enumerat mai multe "dosare" care vizează printre altele "achiziţia frauduloasă a imobilului Raiffeisen".

Luni dimineață, înainte de ședința CEx, în biroul liderului PSD s-au strâns mai mulți social democrați, printre care Codrin Ștefănescu și Felix Stroe, informează Realitatea TV.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, discută în biroul său din Parlament cu peste zece lideri de organizaţii social-democrate, înaintea şedinţei de Comitet Executiv Naţional.

La discuţiile cu Dragnea participă, printre alţii, preşedinţii organizaţiilor PSD din Iaşi (Maricel Popa), Bacău (Dragoş Benea), Arad (Dorel Căprar), Constanţa (Felix Stroe), Argeş (Şerban Valeca), Giurgiu (Niculae Bădălău), Alba (Ioan Dîrzu).

De asemenea, primarii PSD din Sectorul 1 (Daniel Tudorache) şi Sectorul 5 (Daniel Florea) se află şi în birou la Dragnea. Liderul PSD Sector 2, Rodica Nassar, şi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, se numără şi ei printre participanţi.

Liviu Dragnea, prima reacție în scandalul Teleormanleaks. "Am treabă cu valiza"

Întrebat de jurnaliști despre exluderile din PSD în ședința CEx de astăzi, Liviu Dragnea a răspuns fugitiv înainte să intre în biroul său de la Parlament: "Am treabă cu valiza", făcând referire ironic la dezvăluirile promise de Rise Project.

Unul dintre puciștii amenințați cu excluderea, Adrian Țuțuianu a vorbit, luni dimineață, cu presa: "Am văzut colegi care sunt mai inflamați, alții mai calmi. Le transmit tuturor mesajul că nu plec nicăieri, cât vreme am sprijinul organizației teritoriale nu mă plec niciunde", a declarat Adrian Țuțuianu.

O parte dintre liderii judeţeni PSD s-au exprimat într-o discuţie avută la Parlament, duminică seara, cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în Comitetul Executiv (CEx) de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere.

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din partid.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Puciștii au primit muniție nouă peste weekend, prin dosarul Teleormanleaks anunțat de RISE Project. Realitatea a dezvăluit că numărul puciștilor este mai mare decât cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea. A existat o listă de 28 de oameni din CEx, pe care nu a negat-o nimeni, dar pe care Neacșu nu a prezentat-o public, mulți dintre puciști retrăgându-și semnăturile.

Contestatarii lui Dragnea i-au transmis liderului PSD că îşi dau demisia în bloc, dacă vreunul dintre ei este propus pentru excluderea din partid. Iar asta ar însemna că Liviu Dragnea ar putea rămâne fără majoritate în Parlament.

”Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva în istoria partidului şi nu se va întâmpla niciodată. E o prostie şi i-aş ruga pe cei care transmit astfel de informaţii pe surse, poate dintre colegii noştri, să se potolească, vom avea o discuţie serioasă, bărbătească, aplicată, şi vom lua nişte decizii, e foarte clar”, a declarat Codrin Ştefănescu la un post de televiziune. 

Social-democratul ignoră însă istoria recentă. În iunie anul trecut, PSD a votat în Parlament împotriva propriului Guvern, condus atunci de Sorin Grindeanu. Surse din grupul contestatarilor ne-au precizat însă că nu iau în calcul să voteze, alături de Opoziţie, pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Ceea ce i-au transmis însă lui Liviu Dragnea a fost că dacă el va încerca excluderea vreunuia din PSD, atunci îşi vor da demisia în bloc şi îl vor lăsa fără majoritate în Parlament.

Surse din conducerea PSD susţin că Liviu Dragnea şi-ar fi dorit ca la această şedinţă să scape de adversarii săi din partid. Pe listă: Marian Neacşu, Adrian Ţuţuianu şi Gabriela Firea. Toți trei au semnat scrisoarea prin care i s-a cerut demisia lui Dragnea. Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu apropiaţii săi. 

Mai multe articole despre:
PSD politică Liviu Dragnea CEX