MENIU

Liderul AUR, atac la „Statul Paralel”. George Simion vrea să știe dacă Florian Coldea mai este ofițer activ SRI

Florian Coldea, unul dintre oamenii din umbra „Statului Paralel”

Unul dintre oamenii din spatele „Statului Paralel”, Florian Coldea, este subiectul unei cereri din partea liderului AUR. George Simion a înaintat o cerere oficială către Comisia de control a SRI în care cere lămuriri dacă acesta mai este ofiţer activ în cadrul serviciului.

"Am făcut o solicitare către Comisia pentru controlul activităţii SRI să ne spună dacă domnul Florian Coldea mai este sau nu ofiţer activ şi ce treabă are domnul Coldea cu partidul AUR, pentru că de aproximativ o săptămână domnul Coldea împreună cu nişte jurnalişti au făcut un fel de task-force ca să se ocupe de AUR. Asta înseamnă poliţie politică şi securitate şi să spună domnul Hellvig (n.r. directorul SRI) ce ştie despre domnul Coldea. Înţelegeam că nu putem participa la şedinţe, dar vrem să transmitem un mesaj colegului nostru din AUR, membru în Comisia SRI. Probabil că e singurul, dintre toţi membrii Comisiei, care nu este 'acoperit'", a afirmat Simion.

Întrebat pentru ce este acest "task-force", Simion a răspuns: "Ca să fabrice sau să găsească pentru AUR diferite chestiuni prin care să putem fi denigraţi. Trebuie să se ocupe instituţiile statului: Autoritatea Electorală Permanentă, Procuratura, nu este treaba serviciilor de informaţii. Dar poate domnul Coldea face asta 'privat' şi nu o face ca reprezentant al SRI. Trebuie lămurite lucrurile. Avem şi noi sursele noastre".

Simion a menţionat că deputatul AUR Dorel Acatrinei, membru în Comisia pentru controlul activităţii SRI, este "singurul din Comisie care nu este 'acoperit', pentru că "aşa pare din informaţiile din spaţiul public".

Liderul AUR a respins ipoteza potrivit căreia ar exista în partid oameni care ar colabora cu Coldea.

"Suntem a doua forţă politică. Mulţi oameni vin din sistem să ne spună lucruri. Trebuie să le verificăm. Dacă, de exemplu, domnul Coldea mai este încă cadru activ al SRI este îngrijorător, la câte abuzuri a orchestrat acest om", a adăugat Simion.

După terminarea şedinţei, după o scurtă discuţie cu colegul din AUR, membru în Comisia SRI, Simion a spus: "A confirmat că Coldea nu este ofiţer activ, ci este la pensie".

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, a participat marţi la şedinţa Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI pentru discuţii despre situaţia de securitate din zona extinsă a Mării Negre şi de pe Flancul Estic al NATO.