MENIU

Iohannis și-a depus candidatura: ”Fără mine PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția”

<p>Klaus Iohannis</p>

Klaus Iohannis și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale 2019. ”Fără mine PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția”, a declarat șeful statului, la sediul Biroului Electoral Central. 

”Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de președinte”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că au fost depuse peste 2,2 milioane de semnături. 

”Cred că este momentul să spun ce mă motivează să mai candidez la un mandat de președinte. Este o perioadă complicată pentru România. Este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD-ul în aceștia trei ani”, a spus Iohannis. 

”România normală este o țară din care tinerii nu mai vor să plece, este o țară din care mulți dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu speranță. Trebuie să vedem imensa pagubă produsă de PSD. Am reușit prin mijloacele constituționale să previn multe din stricăciunile făcute de PSD. Este nevoie de normalizarea României, sunt dispus să conduc această reconstrucție a țării”, a mai spus șeful statului.

”Dacă spun că PSD-ul trebuie îndepărtat de la putere spun că PSD-ul trebuie îndepartat prin mijloace constituționale”, completează Iohannis.

Pentru România, PSD-ul a fost o catastrofă”, a mai declarat președintele Iohannis, explicând că multe instituții din România trebuie reparate, iar această muncă este una de durată.  ”Fără mine PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția din România”, spus acesta. 

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la sediul BEC în jurul orei 11:57. Aproximativ 1.500 de susținători ai șeful statului se află în fața sediului BEC și scandează: ”Iohannis, Iohannis”. 

Președintele dă mână cu oamenii aflați în fața sediului Biroului Electoral Central. 

Șeful statului este însoțit de către mai mulți lideri PNL. 

Klaus Iohannis va face declarații în jurul orei 12:15.

Echipa de campanie a lui Klaus Iohannis a anunțat că au fost strânse peste 2.200.000 de semnături pentru actualul șef al statului. "Numărul semnăturilor este un indicator important al sprijinului popular pentru candidatul nostru, Klaus Iohannis", a declarat secretarul general al PNL.

Tot astăzi și-a depus candidatura și candidatul URS PLUS, Dan Barna. Joi s-au înscris în cursă Viorica Dăncilă şi Theodor Paleologu.

Dan Barna și-a depus candidatura pentru Cotroceni: ”România are nevoie de un președinte full time”

Realitatea TV și Realitatea.net transmite LIVE declarațiile făcute de actualul președinte.

Dăncilă și-a depus candidatura la prezidențiale

Candidaţii la alegerile prezidenţiale îşi pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00. Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Paleologu:"Dacă aș fi fost satisfăcut de Iohannis sau Barna, nu aș fi candidat!"

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Alegeri prezidențiale 2019 calendar și candidați. Calendarul alegerilor și datele limită sunt următoarele:

22 septembrie 2019, ora 24: depunerea candidaturilor și comunicarea către BEC a semnelor electorale

12 octombrie: începerea campaniei electorale.

8 noiembrie, orele 12.00-21.00, prima zi a votării în străinătate.

9 noiembrie, ora 07.00, se încheie campania electorală în țară.

9 noiembrie, orele 7-21: a doua zi a votării în străinătate.

10 noiembrie, orele 7-21: a treia zi de votare în străinătate și începerea votării în țară.

10 noiembrie, ora 21.00 se încheie alegerile atât în țară, cât și în străinătate, iar alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

Alegeri prezidențiale 2019 calendar și candidați. Ce prevede Constituția României?

Art. 81 – Alegerea Preşedintelui

(1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

(2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

(3) În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

(4) Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.

Klaus Iohannis a câștigat ultimele alegeri prezidențiale în 2014, cu 54,43% din voturi, fiind învestit în funcție odată cu depunerea jurământului pe 21 decembrie 2014.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis alegeri prezidențiale 2019