MENIU

Jocuri de Putere: Dezvăluiri despre firmele familiei lui Victor Ponta

Jurnaliștii Ovidiu Marincea și Stelian Negrea au dezvăluit, marți seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, care sunt firmele familiei lui Victor Ponta, care au obținut contracte cu statul și care își făceau contabilitatea la firma mamei liderului PSD.

"Victor Ponta spune că nu știe nimic. Păi să îi readucem aminte: nu știe că în firma de contabilitate, înființată de mama domniei sale, unde a lucrat, uitați-vă la declarație de avere a lui Victor Ponta din 2005, Roxana Ponta, EXFIN SRL. Fima de contabilitate acum a ajuns acum în proprietate surorii sale. Aici avem o evaziune fiscală, ceea ce spun procurorii DNA, de 2,8 milioane de lei. Mai avem firma GROSS MANN care e deținută de cumnat și de sora lui. Mai avem, iar, deturnare de fonduri de opt milioane de lei. Și ca să fie tabloul complet, mama lui Victor Ponta și cu cumnatul mai sunt asociați și la alte firme. Ei sunt o întreagă familie. Și vine Ponta și spune: 'eu habar nu am'. Dacă mergi în trecut și vezi istoricul firmelor la registru, o sa vezi că una dintre adresele pe care a avut-o Victor Ponta mult timp, pe Dinicu Golescu, la adresa respectivă, a avut un punct de lucru firma care, astăzi, este inculpată în dosarul ăsta, dar și primul domiciliu al cumnatului lui", a declarat Stelian Negrea.

Mai departe, Ovidiu Marincea a alcătuit o scurtă radiografie a firmelor familiei lui Victor Ponta, care au obținut contracte de zeci de milioane cu statul, precum și funcțiile deținute de actualul premier, între 1998 și 2002, care arată o "primă ilegalitate", pentru care Victor Ponta "trebuie să răspundă direct".

"În 1992 s-a făcut firma SIECO, înființată de patru băieți: Balan Adrian Florin -25 la sută, Ioniță Alexandrina - 25 la sută, Leașu Ion - 25 la sută și Victor Ponta - 25 la sută. În '93, Ponta devine administrator, până atunci, erau Balan și Ioniță. În '95, Ponta iese din acționariat, dar culmea rămâne administrator. Până în 2002, când Ponta se retrage din funcția de administrator și aici avem prima ilegalitate, pentru care domnul Victor Ponta trebuie să răspundă direct. Cum s-a putut ca domnul Victor Ponta să ocupe următoarele funcții, între 1998 și 2002: procuror,  între 2000 și 2001 coordonator al biroului pentru Combaterea Spălării Banilor și șeful Corpului de Control, numit pe 4 aprilie 2001, la Adrian Năstase, și, în același timp, administrator al acestei firme SIECO, înființată în '92. Aici este prima întrebare către Victor Ponta, să ne explice cum se poate", a declarat Ovidiu Marincea.

 

"Mai avem o firmă, Gross Mann Engineering Group, controlată de cumnatul lui, cu 60 la sută. Această firmă s-a ocupat practic de toate contractele cu statul, după ce Victor Ponta a devenit premierul României. Ea făcea afaceri și înainte, sume mici. Deci a doua firmă, Gross Mann Engineering Group și a treia despre care am aflat toate legăturile și toate contractele pe care le are firma de contabilitate a mamei sale, EXFIN, aceasta cred că este cea mai importantă dintre toate cele trei firme ale familiei Ponta, cloșca, pentru că în jurul acestei firme, EXFIN, e muncă de chinez bătrân. Este vorba despre zeci de firme și dacă ne vom uita cu cine au aceste firme conexiuni, cu ce nume, din toate partidele politice. SENTA MOD și APRIL CONTEX sunt două firme fantomă. Aceste firme au fost fondate de Voiena Tanța, aceste informații sunt în premieră, nu au mai fost date până acum. Tanța a înstrăinat SENTA MOD către Cercel Daniel Nicolae, care este un domn despre care presa a scris, are pe numele său 250 de firme. Un tânar, dintr-o familie modestă. Domnul Cercel, care a primit cele două firme, APRIL CONTEX și SENTA MOD SRL are 250 de firme pe numele lui. Acest domn, Cercel, este un paravan prin care marii oameni de afaceri din România spălau banii. După aceea, dacă ne uităm mai departe, BOMACO SRL, iarăși o firmă foarte interesantă, pentru că, în această firmă, domnul Boicu Mihai și Boicu Daniel au contracte de zeci de milioane cu statul. Toate aceste firme care au contracte cu statul își făceau contabilitatea la firma mamei domnului Victor Ponta. Acum, Victor Ponta, repet, nu are absolut nicio vină în acest moment", a mai declarat Ovidiu Marincea. 

Mai multe articole despre:
Victor Ponta dezvăluiri firme jocuri de putere