MENIU

ION CRISTOIU: Ce urmărește Victor Ponta prin ŞMECHERIA CU INTERIMARII

ION CRISTOIU: Ce urmărește Victor Ponta prin ŞMECHERIA CU INTERIMARII

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blog ce urmărește premierul Victor Ponta prin "șmecheria cu interimarii".

"Dacă există o altă notă definitorie a PSD, pe lîngă Corupția funciară și antidemocratismul genetic, aceasta nu poate fi decît șmecheria, șmecheria de alba-neagra ca principală unealtă a politicii.

Ea, șmecheria PSD-istă, își are întruchiparea în personajul Viorel  Hrebenciuc, un Ostap Bender îmbătrînit pe malurile Dîmboviței. De aceea, șmecheriei ca politică PSD-istă îi puteam spune hrebenciucism. Hrebenciucismul își spune decizia lui Victor Ponta de a numi interimari în locul miniștrilor PNL, dacă aceștia vor demisiona.

Ce a urmărește acest nou hrebenciucism?

1. Să creeze o presiune extraordinară asupra lui Crin Antonescu, oferindu-le ciolănarilor din PNL perspectiva primirii înapoi sau chiar a păstrării. Graba cu care s-a dus Mariana Câmpeanu să-i pupe lui Victor Ponta dosul pantofului dă seamă de cum vor proceda și alți lideri PNL la momentul rupturii. Sub  acest semn, Victor Ponta îi  va păstra pe funcții pe toți liberalii care nu demisionează.

2. Timp de 45 de zile de acum încolo, PSD își va face de cap (jaf pe față, Legea amnistiei) sub faldurile USL. Multora le va fi greu să-și dea seama că PNL nu mai face parte din Guvern.

3. Ciolănarii din PNL, care vor accepta colaboraționismul, vor fi cobzăriți de televiziunile de casă ale PSD- Ghiță Tv și Felix Tv drept ăi mai curați inși din lume", scrie Cristoiu.

Mai multe articole despre:
PNL guvern PSD jurnalist Ion Cristoiu USL