MENIU

Iohannis, dezamăgit după întâlnirea cu oamenii de afaceri din SUA

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început astăzi prima vizită oficială în Statele Unite ale Americii! Şeful statului s-a întâlnit cu investitorii americani, iar în urma întrevederii s-au pus bazele elaborării unui ghid de bune practici pentru a preveni corupţia. Preşedintele se va vedea şi cu românii stabiliţi la New York şi va participa alături de alţi 170 de lideri mondiali la Adunarea Generală a ONU.

Primul punct de pe agenda președintelui Klaus Iohannis în New York a fost întâlnirea cu investitorii americani. Un punct care aduce după sine în prim-plan tema corupției de la noi din ţară, așa cum atrăgea atenția nu de mult ambasadorul american la București.

În vizita sa la New York, şeful statului va participa la Adunarea Generală a ONU, alături de sute de oficiali. La summit vor fi prezenți și președintele american Barack Obama, Papa Francisc, dar și președintele Federației Ruse. Vladimir Putin revine la summit după o pauză de zece ani.

Sâmbătă, președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu românii stabiliți la New York, iar la începutul săptămânii viitoare va fi primit la Casa Alba de vicepreședintele american Joe Biden.

 

După întâlnire, preşedintele a transmis şi un mesaj pe Facebook.

"M-am întâlnit astăzi, la New York, cu reprezentanţi ai unor investitori instituționali din SUA. România are potențialul de a deveni un centru regional pentru investițiile străine, care creează locuri de muncă și creștere economică. Oamenii de afaceri americani sunt atraşi de România, dar fără infrastructură şi fără legislaţie predictibilă şi transparentă nu vom putea valorifica acest potențial.", a scris Iohannis pe Facebook.

Mai multe articole despre:
SUA oameni de afaceri Klaus Iohannis