MENIU

Iohannis, despre adopţii: Ponta n-a fost suficient de bărbat să-mi spună el, a trimis vorbitoarele

Iohannis, despre adopţii: Ponta n-a fost suficient de bărbat să-mi spună el, a trimis vorbitoarele

Invitat, luni seara, la Realitatea TV, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale a vorbit deschis despre scandalul adopţiilor de copii care a inflamat scena politică, în prag de alegeri. "Sunt foarte dezamăgit de candidatul Victor Ponta, care nici măcar nu a fost suficient de bărbat să iasă el să-mi spună aceste lucruri mizerabile şi şi-a trimis vorbitoarele înainte", a spus Klaus Iohannis.

"Sincer, aş fi vrut să nu existe acest subiect fiindcă mă afectează şi îmi afectează familia. Este o mizerie de nedescris şi trebuie să spun că aici sunt foarte dezamăgit de candidatul Victor Ponta, care nici măcar nu a fost suficient de bărbat să iasă el să-mi spună aceste lucruri mizerabile şi şi-a trimis vorbitoarele înainte, venind cu lucruri care pur şi simplu sunt minciuni. Este adevărat că am fost acuzat de trafic de copii în condiţiile în care atunci, la începutul anilor '90, singura implicare pe care am avut-o, soţia mea şi cu mine, a fost să-i ajutăm pe aceşti oameni să facă nişte traduceri pe nişte acte şi să-i ducem noi cu maşina dintr-un loc în altul. Atât. Restul a fost o adopţie pur şi simplu prin hotărâre judecătorească, iar afirmaţiile pe care înţeleg că sunt tot redate ale bunicii respective pot să le infirm pur şi simplu pentru că atunci când s-au făcut acele acte bunica a renunţat din câte îmi amintesc eu să-şi vadă nepoţii, de bună voie... Afirmând acum, după atâta timp, că eu aş fi vinovat că nu a putut să-şi vadă nepoţii mi se pare o minciună mare şi inutilă în campanie. Pe de altă parte, este o jignire la adresa mea şi a familiei mele că se reiau aceste poveşti. Nici măcar aici nu au fost originale vorbitoarele lui Ponta, au preluat întreaga minciună care a fost creată în anul 2000, când am candidat prima dată pentru o funcţie publică, exact aceleaşi poveşti au fost reluate în 2014. Iniţial am crezut că este o eroare din partea PSD-ului şi am crezut că se vor linişti văzând că de fapt sunt nişte prostii pe care ni le spun. Acum trebuie să spun că mă simt jignit şi afectat de aceste poveşti care în jurul unei chestiuni minore au venit cu toate minciunile adunate din anul 2000 încoace", a spus Klaus Iohannis, în emisiunea "Prime Time News".

Întrebat dacă a deschis vreun proces de calomnie în urma acestor acuzaţii care i-au fost aduse, acesta a replicat: "Nu, dar mă gândesc la modul cel mai serios să o fac acum."