MENIU

Guşă, despre Congresul PSD: Audierea lui Coldea, de marţi, mai importantă decât CExN-ul de luni

Ce va spune Florian Coldea marţi, în audierea din comisia de control SRI, este chiar mai important decât şedinţa CeXn, de luni, susţine Cozmin Guşă. Asta pentru că George Maior a demonstrat că Liviu Dragnea mergea la petrecerile statului paralel, iar cel mai probabil, Coldea va confirma şi el aceste întâlniri. 

Guşă a precizat că Maior, prin ce a spus în comisia SRI, a dărâmat teoriile PSD despre statul paralel, întrucât însuşi Dragnea făcea parte din acest stat paralel, prin participarea la petreceri:

"Al treilea factor, nu cel din urmă, colaborarea cu cei din statul paralel. Putem vorbi de factorul Maior, de factorul Coldea. Deci în faţa acelei comisii parlamentare, deci slabe şanse ca Maior să nu fi spus adevărul, este şi ambasador, fost şef SRI, deci în faţa acelei comisii, Maior a dărâmat acel castel din cărţi de joc pe care Dragnea îl construise împotriva unui stat paralel. Maior l-a divulgat acum (n.r. pe Liviu Dragnea) că el făcea parte, ba chiar era intim în repetatele petreceri la care ştim ce se discuta. Ca să vorbim despre acea petrecere din statul paralel. Dacă prezenţa lui Ponta, care avea o funcţie în stat, mai poate fi explicată, prezenţa lui Dragnea, care nu avea nicio calitate, poate fi pusă pe seama complicităţilor. Din acest motiv, practic audierea lui Coldea de marţi, marele general SRI, e una importantă în jocul intern PSD. În PSD se vorbeşte pe la colturi, şi în şedinţe informale, toata lumea s-ar aştepta ca Coldea să îl cauţioneze pe Dragnea, dar vorbim de o comisie parlamentară in care totul rămâne. Şi mai e un lucru, ce să mai spună Coldea, când fostul său şef, Maior, a confirmat aceste întâlniri. Ele puteau fi beingne, dar aflând de la vectorii de emisie din PSD, de la organele de conducere PSD, CexN, cât de nocivi erau aceşti oameni, din punctul de vedere al PSD, concluzia vine de la sine". 

Consultantul a mai spus că audierea lui Coldea este un examen public major pentru cariera sa publică:

"Deci eu aş pune acest factor ca unul extrem de important în jocul de săptămâna viitoare. Iar pentru Florian Coldea este un examen public major pentru cariera sa publică. El nu mai are carieră în SRI, are o carieră publică, se vorbeşte despre dânsul, predă la 2 univesităţi, şi pare destul de omniprezent în viaţa românescă sau în jocurile de culise", a mai explicat Guşă.

"Deci mai important char decât CexN-ul de luni, care într-un fel va decide ceva, cam ce vrea Dragnea, evenimentul de marţi este unul mult mai important pentru economia Congresului, depinde cum va fi Congresul organizat", a încheiat Guşă.