MENIU

Geoană: Este cel mai grav moment pentru România din 1968. Un nou proiect de țară este vital

Preşedintele Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, a declarat, marți seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că "nu au mai fost în istoria modernă a României multe momente atât de importante și complexe, precum cele pe care le trăim astăzi", în contextul conflictului din vecinătatea noastră, fiind cel mai grav moment pentru România din 1968. De aceea, subliniază Geoană, "un nou proiect de țară este mai vital, astăzi, decât oricând altcândva".

"Dacă președintele României va fi interesat ca un proiect de țară să fie reprezentativ pentru toți cetățenii români, este obligația mea să aduc toată expertiza mea în slujba unui proiect de țară. Dincolo de culoarea de partid, trăim un moment atât de complicat și de periculos pentru țară, încât eu sunt convins că bruma de oameni, care vor rămâne în picioare, după acest taifun al justiției, care nu cred că se va opri prea curând, avem obligația să ducem țara mai departe (...) Nu au mai fost în istoria modernă a României multe momente atât de importante și complexe, precum cele pe care le trăim astăzi. Ceea ce se întâmplă, în vecinătatea noastră, sunt cele mai complicate (...) cu accente directe asupra noastră, pe care le-am avut din anii '60-'70, când a fost riscul de invazie a României, în timpul Cehoslaovociei. Nu a mai fost un moment atât de grav pentru România din 1968. Un nou proiect de țară este mai vital, astăzi, decât oricând altcândva (...) Problema este că o guvernare de tip Ponta nu mai este acceptabilă pentru Ponta și ce aștept, de la PNL și de la Klaus Iohannis, este un proiect de țară, o majoritate care trebuie să fie formalizată cât mai curând, care trebuie să spună că va dura până în 2020", a declarat președintele PSRO.

Întrebat care sunt ingredientele minime obligatorii, pentru ca 'ceva' să se schimbe în România, Mircea Geoană a răspuns:

"Un proiect de țară articulat, pentru următorii zece ani de zile, pentru că nu ai răgaz să faci schimbările profunde, până în 2016, și a relațiilor din societate, pentru că România trebuie să le pună într-o nouă logică. Proiectul lui Klaus Iohannis este unul liberal, am tot respectul, este unul interesant, dar rămâne unul liberal. Obligația colegilor mei este să venim cu o viziune de stânga, pentru a da o direcție proiectului. Un proiect de țară, stânga-dreapta, pentru următorii zece ani de zile, înseamnă o majoritate în societate, dincolo de Parlament. Edificiul noii Românii. Doi: condiția este cu cine îl faci și trebuie spus clar cine este majoritatea. În opinia mea, majoritatea care poate fi construită și este una de succes, este cea din trei formațiuni. O majoritate definitivă, clară și constituită formal, un program de guvernare pe care îl vom discuta, începând de mâine, cu liberalii", a explicat Mircea Geoană.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Klaus Iohannis proiect de tara PSRO