MENIU

Erdogan și-a anulat dineul de la Cotroceni, după ce sediul partidului său a fost atacat

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care efectuează azi o vizită oficială în România. Erdogan a fost nevoit să-și scurteze vizita în România după ce sediul partidului său a fost atacat. El a susținut o declarație de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis şi Recep Tayyip Erdoğan vor avea convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale.

Două persoane înarmate au intrat într-un sediu al partidului de guvernământ din Turcia, AKP, într-o suburbie a Istanbulului, la o zi după ce militanţi de stânga au luat ostatic un procuror într-o instanţă din oraş. Poliția i-a arestat pe agresori.

”Astfel de evenimente generează întotdeauna îngrijorare. Terorismul nu este nou. Această organizaţie teroristă care încă întreprinde astfel de acţiuni oribile este sprijinită de partide politice. Noi trebuie să studiem această acţiune. Chiar şi reprezentanţii media s-au străduit să transmită imagini de acolo. Nu este o atitudine umană. Vorbim de organizaţii teroriste. Ei nu renunţă la arme şi nu s-au comportat niciodată cinstit. Cred că astfel de evenimente ar fi o lecţie pentru noi toţi”  a spus Erdogan, întrebat dacă evenimentele de ieri generează îngrijorare.

 Mai multe pe evz.ro