MENIU

Dragnea continuă tradiția consultanților israelieni la PSD

Partidul Social Democrat (PSD) din România urmează să apeleze şi la aceste alegeri la consultanţi străini, aşa cum a făcut-o încă din 1992. Este vorba despre trei consultanţi cu multă experienţă în domeniu.

Asaf Eisin, care a fost strategul campaniei electorale a liderului Partidului Muncii din Israel, Isaac Herzog, dar care a lucrat şi pentru lideri politici din Serbia, Sefi Shaked, care a lucrat în trecut şi pentru Benjamin Netanyahu, precum şi Moshe Klughaft, mai apropiat dreptei israeliene. Acestea sunt cele trei nume care ar urma să se implice în campania PSD, potrivit portalului miscareade rezistenta.ro

De-a lungul anilor, în campaniile electorale din România au fost implicate nume grele de pe piaţa consultanţei politice din Israel, unele controversate, cum ar fi Tal Silberstein și Shimon Sheves. Cea mai controversată prezenţă în România a fost cea a lui Eyal Arad, care, deşi era unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai premierului de atunci al Israelului, Ariel Sharon, a venit în România să lucreze pentru liderul Partidului România Mare, apreciat drept un extremist.

Tal Silberstein şi Shimon Sheves sunt implicaţi într-un scandal privind retrocedări în România, alături de Prinţul Paul de România.

Scena politică românească şi-a îndreptat atenţia, la un moment dat, şi spre echipele de campanie ale preşedinţilor americani, dar, dat fiind eşecul acestora pe plaiurile mioritice, soluţia a fost căutată tot în ograda cunoscută.

Mai multe articole despre:
null