MENIU

Sebastian Burduja îl provoacă pe Nicuşor Dan: PNL nu îl va susţine în CGMB dacă acesta nu participă la o dezbatere electorală

Sebastian Burduja îl provoacă pe Nicuşor Dan

Liderul PNL București, Sebastian Burduja, a anunțat în cadrul ședinței Consiliului General al Capitalei că liberalii nu îl vor mai susține pe primarul Nicuşor Dan, în eventualitatea obținerii unui nou mandat, dacă actualul edil nu acceptă să participe la o dezbatere electorală.

"Din punctul nostru de vedere, toţi candidaţii ar trebui să participe la dezbateri deschise şi transparente. În atare condiţii, îi urăm succes domnului Nicuşor Dan să formeze majoritatea, probabil cu PSD sau alte forţe politice, dacă - Doamne fereşte - dânsul va câştiga un nou mandat. Consider că există întrebări pertinente de la bucureşteni, de la colegii mei, de la toţi oamenii care sunt interesaţi de viitorul oraşului cu privire la modul în care au fost cheltuite sumele din bugetul Primăriei Generale, modul în care s-au atribuit contracte, modul în care a fost atribuită mentenanţa la Arena Naţională, modul în care au fost gestionate resursele umane în Primărie şi patru ani de zile în care nu a existat nicio reorganizare, modul în care a fost gestionată, în general, activitatea Primăriei", a spus Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei.

El a menţionat că liderul grupului PNL din Consiliul General va depune o adresă în care Nicuşor Dan va fi informat asupra acestor aspecte.

Rareș Bogdan: PNL vrea creșterea salariul minim, dar și protejarea antreprenorilor. Cum se poartă discuțiile în ședința Coaliției?

"În condiţiile în care refuzaţi constant participarea la orice dezbatere pentru alegerile pentru Primăria Generală, vă informăm că în eventualitatea obţinerii unui nou mandat consilierii generali aleşi ai PNL nu vă vor acorda susţinere în Consiliul General. Nu putem avea o relaţie de colaborare cu cineva care refuză dialogul exact în momentul în care acesta contează pentru bucureşteni şi pentru democraţie. Considerăm că atitudinea dumneavoastră este profund jignitoare la adresa PNL, a votanţilor liberali şi a tuturor bucureştenilor, drept pentru care nu puteţi pretinde vreo formă de colaborare cu PNL după data de 9 iunie, atât timp cât refuzaţi o dezbatere de bun simţ, ca un gest de respect faţă de alegători, exact aşa cum susţineaţi dumneavoastră în 2012, când candidaţi la această funcţie'", este mesajul transmis edilului general de către PNL.

Pe de altă parte, Ancuţa Comănici (PSD) a declarat că social democraţii nu vor face "niciodată majoritate cu USR şi cu cei care îl susţin" pe Nicuşor Dan şi le-a reamintit celor de la PNL că ei au făcut acest lucru.

Consilierul general PNL Andrei Badiu a mai precizat că va ataşa la adresa depusă şi rezultatele unui sondaj realizat de către "o prestigioasă firmă americană", conform căruia locul al doilea în opţiunile bucureştenilor ar fi ocupat de Sebastian Burduja.

"Deci, scuzele privitoare la o eventuală neparticipare la o dezbatere, motivate de faptul că nu ar fi pe locul doi, se risipesc", a spus Badiu.

Liderii Coaliţiei se întâlnesc pentru a analiza scenariile de majorare a salariului minim

Conform sondajului respectiv, realizat în perioada 15-24 mai, pe primul loc în opţiunile bucureştenilor se află Nicuşor Dan (27,6%), urmat de Sebastian Burduja (23,2%), Gabriela Firea (21,7%), Cristian Popescu Piedone (17,4%) şi Mihai Enache (5,8%).

În ce priveşte partidele, opţiunile sunt următoarele: PSD (28,8%), Dreapta Unită (25,9%), PNL (19,9%), PPUSL (8,6%), AUR (7,1%).

Pe 17 mai, Nicuşor Dan a precizat că nu doreşte să participe la o dezbatere electorală "unu la unu" cu contracandidatul său de la PNL, Sebastian Burduja, în speranţa că va avea o colaborare cu liberalii după alegerile din 9 iunie.

Pe data de 26 mai, edilul general a arătat că va lua decizie în ce priveşte participarea la o dezbatere electorală după ce va primi rezultatele unui sondaj de opinie.

"Mai aştept să iasă un sondaj şi în funcţie de el...", a precizat Nicuşor Dan.

Sebastian Burduja, trece pragul de 20% și este foarte aproape de Nicușor Dan în preferințele bucureștenilor