MENIU

Doliu în lumea politică. Nicolae Spiroiu, fost ministru al Apărării Naționale, a murit

Generalul Nicolae Spiroiu, ministru al Apărării Naționale în perioada 1991-1994, în guvernele conduse de Petre Roman, Teodor Stolojan și Nicolae Văcăroiu, a murit. În calitate de ministru al apărării, Nicolae Spiroiu a inițiat apropierea României de NATO.

Premierul Nicolae Ciucă a postat, pe Facebook, un mesaj de condoleanțe. "Am aflat, cu tristețe, despre trecerea la cele veșnice a generalului Niculae Spiroiu, un militar de excepție, ministru al apărării naționale în perioada 1991-1994. Condoleanțe familiei îndurerate pentru pierderea unui om atât de dedicat instituției militare. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris Ciucă. 

Nicolae Spiroiu s-a născut pe data de 6 iulie 1936, la București. Nicolae Spiroiu a fost un inginer și general de armată român care a îndeplinit funcția de ministru al Apărării Naționale (1991-1994).

Niculae Spiroiu a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 1 stea) prin Decretul președintelui Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu, din data de 28 decembrie 1989.

Pe 8 noiembrie 1990, generalul-maior Niculae Spiroiu a fost numit în funcția de secretar de stat și șef al Departamentului înzestrării armatei din Ministerul Apărării Naționale. Între 30 aprilie 1991 - 6 martie 1994, generalul-locotenent Niculae Spiroiu a îndeplinit funcția de ministru al Apărării Naționale în guvernele conduse de Petre Roman, Teodor Stolojan și Nicolae Văcăroiu.