MENIU

Deputatul Remus Borza, nemulţumit de salariu: "Pe 1000 de euro vin doar hoţi şi incompetenţi"

Deputatul ALDE, Remus Borza, recidevează. O mie de euro nu e salariu decent pentru un demnitar, spune, din nou, deputatul. "Pe banii aştia în Parlament vin doar incompetenţii şi hoţii" - susţine Remus Borza, care se plânge din nou că parlamentarii primesc prea puţini bani, deranjat că jurnaliştii insistă să afle ce cheltuieli au senatorii şi deputaţii de nu le ajung banii. 

"Un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro", a declarat Borza luni, după ce a participat la reuniunea Grupurilor parlamentare PSD și ALDE în care s-a discutat pe tema legii salarizării unitare. Remus Borza a precizat însă că a spus acest lucru în contextul referitor la incompatibilitățile parlamentarilor.

 

"Demnitatea publică este o funcție de reprezentare. La 1.000 de euro n-o să vină niște buni profesioniști, sau niște oameni de moralitate să lucreze pe 1.000 de euro, mai ales că avem nevoie în sistemul public să aducem din mediul antreprenorial, din mediul de business niște oameni care au dovedit competențe profesionale, capacități manageriale și moralitate. Până la urmă trebuie să acceptăm (...) să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor", a susținut Borza.

 

El a explicat că în orice "națiune care se pretinde a fi civilizată" în ierarhia sistemului de salarizare public, care în România înseamnă aproximativ 1,2 milioane de salariați, la vârful piramidei se găsește salarizarea demnitarilor

Potrivit lui Borza, în România sunt mai puțin de o mie de demnitari, raportat la un număr total de 4,8 milioane de salariați din sistemul public și din privat. Deputatul ALDE consideră că nu este în regulă ca un ministru sau un parlamentar fie mai prost retribuit decât un șef de serviciu, de exemplu.

Mai multe articole despre:
alegeri măsuri deputat anunţ decizii Remus Borza ALDE