MENIU

DECEMBRIE 1989: Raportul generalului Iulian Vlad către Nicolae Ceaușescu

Un document a cărui importanță pare să fi trecut neobservată! Raportul generalului-colonel Iulian Vlad, fostul șef al Departamentului Securității Statului, către președintele Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu, cu privire la întâlnirea liderilor URSS Mihail Sergheevici Gorbaciov și cel al Statelor Unite ale Americii George H. Bush, de la Malta, 2-3 decembrie 1989.

În nota din 1 decembrie 1989 veți găsi o precizie în analiză și corectitudinea previziunilor geopolitice, bazate pe informațiile obținute prin intermediul spionajului extern românesc, demnă de respect.

În nota din 1 decembrie 1989 veți găsi o precizie în analiză și corectitudinea previziunilor geopolitice, bazate pe informațiile obținute prin intermediul spionajului extern românesc, demnă de respect. Dar cel mai important lucru pe care îl veți citiți apare în următoarele rânduri: Din datele de care dispunem rezultă că la întâlnirea dintre Bush și Gorbaciov ar urmă să se discute și problema exercitării de noi presiuni coordonate asupra acelor țări socialiste care nu au trecut la aplicarea de reforme reale-, fiind avute în vedere îndeosebi R.P. Chineză, Cuba și România. Prima dovadă că Nicolae Ceaușescu fusese informat că soarta sa urma să fie hotărâtă la întâlnirea de la Malta. Încă mai spera…

Mai multe, pe evz.ro.