MENIU

Dan Vasile Mihale: Liderii PSD, baie de huiduieli de Ziua Europei

<p>Miting PSD, la Iași. Jandarmii, prezență sporită: mii de oameni au &icirc;nconjurat Piața Unirii - LIVE</p>

Liderul suprem al PSD, Liviu Dragnea, premierul marionetă Viorica Vasilica Dăncilă și Rovana Plumb, numărul unu pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, au avut parte de primiri pe măsură în teritoriu. Dragnea și Rovana Plumb au fost huiduiți la Iași, iar Dăncilă la Cluj.

În plină campanie pentru alegerile europarlamentare, PSD se confruntă cu o criză de imagine fără precedent. Și asta s-a văzut cel mai bine la Iași, unde Liviu Dragnea a testat puterea de mobilizare a electoratului din Moldova, dar și la Cluj, unde s-a aflat în turneu Viorica Vasilica Dăncilă.

Turneul premierului în Ardeal a fost la fel de neinspirat ca și mitingul organizat de Dragnea la Iași. Liderul suprem NU a reușit să aducă la miting 40 de mii de simpatizanți, așa cum și-a propus, ci cel mult 15 mii. Unde mai pui că nici măcar nu au venit din convingere, ci aduși cu arcanul din zonele învecinate Iașului, îmbarcați militărește în autobuze.

Huiduit la scenă deschisă de contestatari, care nu au fost puțini, Dragnea a avut un discurs dușmănos, critic la adresa lui Băsescu și Iohannis, dar și  la adresa celor care îi simpatizează. Un discurs dezbinator în care, culmea, făcea apel la unitate. A atacat pe toată lumea, inclusiv UE, chiar de Ziua Europei, iar pe protestatari i-a numit ,,derbedei fără țară și fără Dumnezeu''. A invocat faptele de arme ale domnitorului Ștefan cel Mare, încurcând anii de domnie cu numărul bătăliilor purtate, și a avertizat, arogant, PNL, USR și PLUS că PSD le permite să participe la europarlamentare!

În aceeași cheie se înscrie și discursul fostei jurnaliste Carmen Avram, numărul doi pe lista PSD pentru europarlamentare. Acesta nu a fost agresiv, dar a fost cel puțin ciudat. Iată un pasaj: ,,Sângele meu este sângele vostru. Suntem la fel și vă cunosc foarte bine. Vă cunosc și vă iubesc. Iubesc bunătatea și blândețea voastră. Iubesc felul în care îl iubiți pe Dumnezeu''. Politica și presa nu fac întodeauna casă bună...

Și Rovana Plumb, numărul unu pe lista PSD pentru europarlamentare, a avut parte de primire furtunoasă. Fostul ministru a fost huiduit și s-a ascuns între câțiva susținători pentru a putea trece prin mulțimea furioasă. La fel a pățit și Viorica Vasilica Dăncilă.

Aflată într-un turneu de consolare în Ardeal, departe de liderul suprem și de tumultul de la Iași, Dăncilă s-a trezit încolțită de protestatari, în momentul în care a încercat să intre în Spitalul Județean Cluj, unde vroia să viziteze secția de oncologie.

De același tratament au beneficiat toți pesediștii care au fost în teritoriu. O lecție dură din care ar trebui să înțeleagă că românii vor o clasă politică nouă, curată.

Mai multe articole despre:
PSD