MENIU

Dan Vasile Mihale: Dragnea s-a dat de gol! Unde s-a scris, de fapt, scenariul loviturii de stat

Dragnea susţine că a fost ţinta unei tentative de asasinat: "Au venit patru străini în România"

Sunt tot mai multe indicii că scenariul așa-zisei lovituri de stat eșuate a fost scris la Scroviștea. Aducerea huliganilor în Piață și agresarea domnișoarei jandarm fac parte din scenariul care a servit ca pretext Jandarmeriei pentru a acționa în forță pe 10 august. Acest lucru a devenit limpede vineri, 17 august, când doamna Dăncilă a trimis, pe șest, o depeșă la Comisia Europeană în care a denunțat o așa-zisă tentativă de lovitură de stat eșuată. Toți liderii PSD știau scenariul. Și mai știau ceva. Dosarul privind ,,mineriada'' Jandarmerei va fi clasificat, adică ascuns. 

După 11 zile de tăcere absolută, Dragnea iese la rampă dezlănțuit. Mai înverșunat ca oricând, liderul PSD se încurcă în scenarii halucinante: tentativă de lovitură de stat, tentativă de asasinat, trupe paramilitare și statul mafiot. Toate învălmășite la un loc, pentru a justifica violențele jandarmilor. 

Scenariul de bază trădează însă o evidentă fractură de logică tipică PSDragnea. Dragnea spune că "se dorea un mort" ca să cadă Guvernul, însă  pierde din vedere faptul că, în cazul în care domnișoara  jandarm și-ar fi pierdut viața, tocmai Guvernul și Jandarmeria s-ar fi aflat în poziție de victimizare, în niciun caz grupările violente care vroiau să dărâme Guvernul. Aceasta este și dovada, indubitabilă, că tot ceea ce s-a întâmplat în piață, mai puțin protestul pașnic, a fost regizat la Scroviștea, la reședința de serviciu a fostului baron de Teleorman. 

Toate minciunile debitate în spațiul public, pentru a justifica violențele jandarmilor,  s-au țesut în jurul domnișoarei jandarm Ștefania și în jurul huliganilor, pe care, din motive lesne de înțeles, nu-i revendică nimeni. Puterea îi exportă Opoziției și invers. Dar dacă au venit singuri? Nu ar fi cazul, totuși, să aflăm cine i-a adus și ce resorturi i-a împins pe aceștia la violențe?

S-au grăbit să clasifice dosarul pentru a îngropa, definitiv, adevărul. Acesta va ieși însă lumină la un moment dat, așa cum s-a întâmplat și în cazul primei mineriade. Atunci, va fi limpede că în spatele Jandarmeriei s-a aflat forța ocultă a PSD, aceiași forță care a stat și în spatele răsturnării guvernelor Grindeanu și Tudose. 

Un lider politic care își dărâmă propriul guvern prin moțiune de cenzură este în stare să pună în scenă și o tentativă de lovitură de stat ca să se agațe încontinuare de putere. În același registru se înscrie și intoxicarea cu tentativa de asasinat. Victimizarea este noua strategie a liderilor PSD pentru a masca agresivitatea față de cei care îi contestă. 

Deși nu sunt fan al fostului premier Ponta, cred că acesta a caracterizat foarte bine declarațiile liderului PSD după ,,mineriada'' Jandarmeriei. Așa că redau concluzia analizei sale:  ,,Ori oamenii ăștia iau aceleași droguri, ori mint de îngheață apele și isi bat joc de toată lumea,  sau cred că scapă de închisoare și merg la ospiciu? Când îl văd așa verde la față pe Dragnea îmi este teamă că prima variantă este cea adevarată! În ambele situații nota de plată va fi achitată de România!''

Mai multe articole despre:
scris Liviu Dragnea scenariul loviturii de stat