MENIU

CREDITE REEŞALONATE. Ceartă între Ponta şi Antonescu pentru "ELECTORATĂ"

CREDITE REEŞALONATE. Ceartă între Ponta şi Antonescu pentru "ELECTO-RATĂ"

CREDITE REEŞALONATE. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că măsura privind reeşalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată în USL, declaraţie sa fiind în contradicţie cu aceea a premierului Victor Ponta, care a susţinut că acest lucru s-a discutat în USL duminică seară.

CREDITE REEŞALONATE. "Nu s-a discutat nici în USL, nici în întâlnirea PNL cu FMI", a declarat Crin Antonescu joi pentru "Gândul".

În schimb, premierul Victor Ponta a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că măsura privind reeşalonarea creditelor a fost discutată în USL duminică seară.

Ponta: Măsura privind reeşalonarea creditelor a fost discutată în USL duminică seară

"Măsura privind reeşalonarea creditelor a fost discutată în USL duminică seară, după şedinţa CSAT", a precizat Ponta.

CREDITE REEŞALONATE. Surse din Uniune au declarat anterior pentru MEDIAFAX că măsura anunţată de Guvern, în urma negocierilor cu reprezentanţii FMI, de reeşalonare a creditelor la bănci nu a fost discutată la nivelul USL.
Potrivit surselor citate, măsura nu a fost discutată la nivelul USL, fiind promovată de Ministerul de Finanţe, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, prin intermendiului ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea.

De asemenea, propunerea s-ar fi numărat printre mai multe soluţii concepute la nivelul ministerului, au relatat aceleaşi surse.

Cea mai mare parte a liderilor PNL au aflat de această măsură la momentul anunţării oficiale de către Guvern, au mai menţionat sursele citate.

Johannis: Măsura Guvernului de reeșalonare a creditelor nu a fost discutată și agreată în PNL

CREDITE REEŞALONATE. De altfel, prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis, a declarat miercuri seară la TVR că măsura Guvernului privind reeșalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată și agreată în PNL, menționând că în opinia sa nu este o măsură liberală și va solicita clarificări la Delegația Permanentă a partidului.

Johannis a fost întrebat dacă măsura Guvernului este una liberală.

”Sunt sceptic, ca să nu spun altceva. Pe de altă parte, sunt puțin surprins fiindcă este o măsură care – cel puțin așa am înțeles eu de la televizor – a fost discutată, negociată și acceptată de FMI. Surprinderea mea vine din faptul că ea nu a fost discutată în partid. Și atunci, sigur, se pune problema dacă Guvernul a avut o șansă enormă să introducă această măsură în registrul măsurilor discutate cu FMI și nu a mai avut răbdare să se discute în partidele politice această măsură, sau dacă din alte motive pe care nu le cunosc s-a omis consultarea politică. Una peste alta, această măsură la noi în partid nu a fost discutată, deci cert nu a putut fi agreată, cum nu a fost discutată”, a susținut prim-vicepreședintele PNL.

Ponta: Sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin

Ponta a revenit, joi, pentru a asigura că în USL a prezentat "tehnic" tot ceea ce s-a discutat cu FMI, inclusiv despre acciză şi reeşalonarea creditelor, el spunând totodată: "E adevărat, sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin".
"Vreau să lămurim foarte clar, că a fost o mică neînţelegere. Noi am discutat şi am prezentat toate măsurile cu FMI. E adevărat, sunt măsuri tehnice, poate nu se reţin întotdeauna foarte clar. Noi am prezentat tehnic tot ce am discutat cu FMI", a spus Ponta.

Întrebat dacă susţine, astfel, că liderul liberal Crin Antonescu nu a înţeles despre ce e vorba, având în vedere că măsurile prezentate erau "tehnice", Ponta a răspuns: "Am avut multe subiecte duminică seară. A fost, evident, ce facem cu acciza, ce facem cu creditele, ce facem cu cele 20 de locuri nou create, ce stabilim. Într-un fel, diminică seară noi am cerut un mandat politic pentru discuţia cu cei de la FMI şi evident că discuţiile au fost tot timpul alături de miniştri liberali".

El a precizat că în cazul reeşalonării creditelor nu trebuie să decidă PNL.
"Aici nu trebuie să decidă PNL. Aici trebuie să discute USL care e poziţia Guvernului, care e sprijinul pentru Guvern în negocierile cu FMI şi aici am avut un mandat total din partea USL. A fost unul din subiectele pe care le-am discutat duminică seară, după şedinţa CSAT", a susţinut Ponta.