MENIU

Cozmin Gușă: ”Iohannis nu are decât o soluție: un guvern politic cu Orban premier”

<p>Cozmin Gușă</p>

Consultantul politic Cozmin Gușă a afirmat, la Realitatea TV, că în condițiile în care se prezintă situația macroeconomică a României, Klaus Iohannis nu are decât o soluție: un guvern politic cu Ludovic Orban premier.

În condițiile în care se prezintă macroeconomia României, adică foarte prost, Klaus Iohannis nu are decât o soluție: un guvern politic pe are să și-l asume printr-un premier propus de PNL, care ar trebui să fie Ludovic Orban. România nu poate să treacă prin această furtună previzibilă pentru 2020 decât printr-un guvern asumat politic care poate să adune susținere în Parlament cu niște măsuri nepopulare dar necesare, mai ales după această perioadă de dolce far niente cu alde Orlando pe la Finanțe și alți ageamii care nu pricepeau ceea ce fac”, a mai afirmat Cozmin Gușă.

Întrebat ce urmează acum, consultantul politic a spus varianta cu Ponta, ALDE și PSD este exclusă pentru că nimeni din PSD nu îl vrea pe Ponta.

”Cei din PSD nu îl vor ierta niciodată pe Ponta, pentru că au văzut cât de mult rău a făcut”, a explicat acesta.

Despre posibilitatea ca PSD să susțină orice guvern format de PNL, Cozmin Gușă spune că este o variantă deșteaptă.

Dacă PSD-iști ar vota Guvernul Orban și după ar trece în opozție, ar avea un dublu avantaj. În primul rând, l-ar pune pe Ponta și pe partidul său în paranteză și, bineînțeles, ar pune și statul paralel la pachet tot în paranteză. Cei din PSD practic ar implementa o guvernarea a PNL pe care după aceea, din opoziție, să o arbitreze. În al doilea rând, dacă acest lucru se întâmplă repede, PSD-iștilor le poate fi folositor în campania electorală pentru că ar avea un guvern al lui Iohannis pe care să îl arate cu degetul și să ceară anumite rezultate. Nu ar fi maximum de eficient pentru campanie electorală pentru prezidențiale, dar ar deveni maximum de eficient pentru cea de la locale și la parlamentare din 2020. Ar fi, deci, o soluție inteligentă pentru PSD”, a încheiat Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă: ”Viorica Dăncilă este victima propriei sale echipe de consultanți”

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă