MENIU

Ce salariu are directorul SRI

Ce salariu are directorul SRI

Directorul Serviciului Roman de Informatii castiga in jur de 1.200 de euro pe luna, conform ultimei declaratii de avere semnate anul trecut de fostul sef George Maior.

Subiectul a fost adus in atentie de Eduard Hellvig, europarlamentarul PNL nominalizat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de director al SRI, care a marturisit ca sotia sa este nemultumita de aspectul financiar al trecerii lui de la Parlamentul European la sefia serviciului.

Conform legii, SRI este condus de un director cu rang de ministru numit de Parlament la propunerea presedintelui. In prezent, salariul mediu lunar al unui ministru este de circa 5.300 de lei net pe luna.

Potrivit ultimei declaratii de avere a lui George Maior, completata la data de 5 iunie 2014, fostul director al SRI a avut in anul fiscal anterior un salariu total de 64.323 lei, la care s-au mai adaugat 13.301 lei obtinuti in baza legii 143/1994, scrie ziare.com.

Conform declaratiilor de avere ale actualei conduceri SRI publicate pe site-ul serviciului, prim-adjunctul lui George Maior, generalul Florian Coldea, actualul director interimar al SRI, a castigat mai mult decat seful sau.