MENIU

Ce a răspuns Dragnea, întrebat dacă Kovesi merită mărțișor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că bărbaţii au ocazia pe 1 şi 8 martie să îşi „mai spele din păcate” de două ori pe an, deoarece aceste zile sunt „pentru doamne şi domnişoare care ţin o societate întreagă", afirmând că „femeia are şi primul, şi ultimul cuvânt”. Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi merită un mărţişor, Dragnea a spus că orice femeie merită unul.

„Dincolo de simbolistica profundă a mărţişorului, care marchează şi trecerea din iarnă în primăvară şi semnificaţia protectivă a acestor amulete, bărbaţii au ocazia de două ori pe an să mai spele din păcate şi eu îi îndemn pe toţi să folosească aceste două ocazii - să nu considere că dăruirea unui mărţişor este un automatism sau ceva obişnuit, să pună tot dragul în acest gest, pentru că 1 martie şi 8 martie sunt cele două zile pentru doamne şi domnişoare, pentru cele care de fapt ţin o societate întreagă. Femeia are şi primul, şi ultimul cuvânt. Sunt unii bărbaţi care au senzaţia că ei conduc – nu e adevărat”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat ce părere are despre oferirea unei maşini pe post de mărţişor, el a replicat: „Nu cred că o maşină drept mărţişor este în regulă, dar este doar un punct din vedere din Teleorman, mărţişorul este ceva care trebuie purtat, care trebuie încărcat cu dragoste când îl dăruieşti şi să fie purtat cu plăcere. E mai greu să agăţi o maşină la piept”.

Liderul social-democraţilor a spus că în partid sunt deja foarte multe femei, iar în curând vor primi bărbaţii mărţişoare de la femei. “Deja sunt în situaţia în care începem să ne facem probleme cum rezistăm asaltului feminin şi în partid, şi în Guvern şi în Parlament. (...) S-ar putea să ajungem în situaţia în care să primim noi mărţişoare de la doamne”, explică el.