MENIU

Cât au cheltuit parlamentarii în 2015 pentru deplasările în străinătate

Aproape trei milioane de lei – atât au cheltuit în 2015 parlamentarii români doar pe vizitele în străinătate. În timp ce senatorii au avut nevoie doar de aproximativ 600.000 de lei, deputaţii s-au plimbat prin Statele Unite, Mexic şi Japonia, călătorii care depăşesc două milioane de lei, potrivit Realitatea TV.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a bifat mai multe ţări anul acesta. Pentru Canada a avut la dispoziţie peste 93.000 de lei, iar pentru vizita în Irlanda - aproape 10.000 de lei.

Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, Mircea Lubanovici, a cheltuit aproximativ 31.000 de lei pentru o vizită de lucru de opt zile în Statele Unite ale Americii. Tot în SUA au fost şi deputaţii Viorica Marcu şi Ion Cristinel Marian. Amândoi au cheltuit în această călătorie aproximativ 40.000 de lei.

Campioni la bani cheltuiţi sunt cinci deputaţi care au efectuat o vizită în Vietnam. Ioan Stan, Ionel Palăr, Dumitru Oprea, Bogdan Ciucă şi Gheorghe Marin au stat acolo zece zile pentru a se documente despre dezvoltarea durabilă, timp în care au cheltuit peste 120.000 de lei.

O vizită în Mongolia a costat puţin peste 50.000 de lei, iar în Mexic, unde a avut loc un summit al femeilor din Parlamente, aproape 90.000 de lei.

Senatorii au cheltuit mai puţini bani, asta şi pentru că bugetul alocat în acest sens a fost mai mic. Deplasările externe ale senatorilor au costat aproximativ 600.000 de lei.

Informaţiile date publicităţii sunt însă doar până în luna octombrie pentru Camera Deputaţilor şi până în luna august pentru Senat.