MENIU

Boc: Guvernul USL începe dezmăţul electoral pe bani publici

Boc: Guvernul USL începe dezmăţul electoral pe bani publici

Fostul premier Emil Boc a acuzat Guvernul USL că începe "dezmăţul electoral pe bani publici", avertizând că măsurile economice propuse riscă să ducă România "pe marginea prăpastiei economice, prin politici absolut iresponsabile din partea guvernanţilor".

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că guvernanţii nu înţeleg un lucru, şi anume faptul că, înainte de a fi încurajat consumul, trebuie să fie încurajate locurile de muncă şi producţia.

"Uitaţi-vă la măsurile economice propuse de Guvern. Guvernul USL începe, după modelul anului 2008, dezmăţul electoral pe bani publici. Parcă avem un deja vu. Anul 2008, când Tăriceanu a făcut exact la fel, a deschis robinetul electoral pe bani publici, a compromis activitatea economică şi a aruncat România în cea mai grea criză. Guvernul USL de astăzi pregăteşte aceiaşi paşi, iar consecinţele nu le plătesc politicienii, ci tot românii, pentru că aceşti guvernanţi nu înţeleg un lucru: înainte de a încuraja consumul trebuie să încurajezi locurile de muncă şi producţia. Vom ajunge din nou la momentul în care sacul se goleşte. Acum profită de faptul că, după eforturile românilor din perioada 2010-2011, după restabilirea mecanismelor macrobugetare şi a echilibrelor financiare, am aflat o brumă de stabilitate. Ea se poate risipi în acest an şi să ducă România pe marginea prăpastiei economice, prin politici absolut iresponsabile din partea guvernanţilor", a spus Boc.

Potrivit acestuia, "nu se poate pune căruţa înaintea cailor" şi degeaba se încurajează consumul, cât timp nu se încurajează investiţiile şi locurile de muncă.

"Politicile economice serioase nu aduc voturi pe termen scurt, dar aduc stabilitate şi prosperitate pe termen lung, iar un politician este obligat să nu se gândească la următoarele alegeri, ci la viitorul ţării pe termen lung. Din nefericire, o asemenea politică nu există la USL prin ceea ce promovează", a afirmat Emil Boc.

Luni seara, la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), premierul Ponta confirma informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind programul de stimulare a consumului pregătit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai după expirarea perioadei de reeşalonare.

Mai multe articole despre:
guvern Victor Ponta Emil Boc USL