MENIU

Băsescu participă la ceremonia de comemorare a declanșării Primului Război Mondial

Băsescu participă la ceremonia de comemorare a declanșării Primului Război Mondial / Foto: MEDIAFAX

Președintele Traian Băsescu participă, joi, în Belgia, la Ceremonia de comemorare a declanșării Primului Război Mondial și la summitul PPE, iar vineri la reuniunea Consiliului European.

Înainte de plecarea în Belgia, șeful statului va susține o declarație de presă, la ora 10,15, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă", potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Joi, la Kortrijk, în Regatul Belgiei, președintele Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European. De asemenea, el va lua parte, de la ora 18,45 la ceremonia de comemorare a declanșării primului război mondial și la inaugurarea monumentului "Banca Păcii", evenimente care se vor desfășura Ypres (Regatul Belgiei), Muzeul "In Flanders Fields", Porte de Menin. El va participa joi și la dineul de lucru al șefilor de stat și de guvern.

Vineri, șeful statului va participa la reuniunea Consiliului European.

Astfel, la ora 10,30, la sediul Consiliului European, Băsescu va participa la semnarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Ucraina, pe de altă parte, în ceea ce privește Titlurile III, IV,V, VI și VII, precum și Anexele I-XLIV și Protocoalele I-III, a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte, și a Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Georgia, pe de altă parte.

Tot vineri, șeful statului va participa la sesiunea de lucru a reuniunii Consiliului European, la dejunul șefilor de stat și de guvern și la închiderea sesiunii de lucru a reuniunii Consiliului.

După Consiliul European, în jurul orei 18,10, președintele Băsescu va susține o declarație de presă.