MENIU

Băsescu: Dăncilă va face remaniere la buna înţelegere cu Iohannis. Lovitura de graţie pentru Dragnea

Băsescu: Dăncilă va face remaniere la buna înţelegere cu Iohannis. Lovitura de graţie pentru Dragnea

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi seara, că nu are dubii în legătură cu loialitatea Vioricăi Dăncilă faţă de PSD, însă nu vrea să iasă compromisă din procesul remanierii. El a precizat că premierul ar putea face remanierea la buna înţelegere cu Klaus Iohannis, iar asta va fi "o lovitură de graţie pentru Dragnea".

"Aşa şi este un soldat credincios. Nu am dubii de loialitatea doamnei Dăncilă faţă de PSD. În acelaşi timp, ca şi predecesorii săi, Grideanu şi Tudose, nu vrea să iasă compromisă. Nu acum a apărut desprinderea de ideea de a fi soldat credincios al lui Dragnea, ci a apărut la declaraţia publică – nu dau nicio OUG până cănd nu mi-o dă ministrul Justiţiei, ea ştiind foarte bine că ministrul Justiţiei nu îi dă nicio OUG. Cred că în jurul ei s-a format o echipă care e o contrapondere la slugarnicii, Ştefănescu, Nicolicea, Iordache, în ideea unui numiri la CCR, alţii prin altă parte. Dăncilă nu va face jocul trecerii prin Parlament a remanierii. Mi-a plăcut cum a motivat astăzi că nu e de dorit intrarea în conflict cu preşedintele care să împingă la contestaţie la CCR. Însă mai e un motiv. E foarte riscant că atunci când sunt audiaţi miniştri prin comisie se poate să spună 'Dragă Dăncilă, o să treci tu la Mediu, pentru ca altcineva să fie premier.' Ar implica o mişcare mult mai largă, dar odată constituite comisiile de audiere, audiezi repede, iar programul îl are deja făcut Vâlcov şi pune doar data şi spune treci prin Parlament cu el dacă vrei", a afirmat Traian Băsescu, joi seară, la un post TV.

Acesta a adăugat că dacă va face o remaniere, premierul va avea această acţiune la buna înţelegere cu Klaus Iohannis, lucru care va fi "o lovitură de graţie" pentru liderul PSD Liviu Dragnea, în ceea ce priveşte autoritatea acestuia în partid.

"Doamna Dăncilă va face o remaniere la bună înţelgere cu preşedintele, dacă o va face, ceea ce va fi o lovitură de graţie pentru Dragnea faţă de autoritatea pe care o mai poate avea în PSD. Dragnea e omul care a distrus pur şi simplu guvernarea PSD-ului şi a împins ţara într-o direcţie greşită", a mai spus Băsescu.

Mai multe articole despre:
null