MENIU

Băsescu: Aş vrea un preşedinte de dreapta; imaginaţi-vă un preşedinte dominat de PSD, ca Iliescu

Băsescu: Aş vrea un preşedinte de dreapta; imaginaţi-vă un preşedinte dominat de PSD, ca Iliescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 TV, că ar vrea să predea mandatul unui preşedinte de dreapta şi, dacă va susţine pe cineva pentru această funcţie, o va face după europarlamentare, arătând că nu doreşte un preşedinte dominat de partid, cum a fost Ion Iliescu.

"Dacă voi susţine pe cineva, o voi face după europarlamentare. Aş vrea să fie un preşedinte de dreapta", a afirmat Băsescu, întrebat în legătură cu persoana căreia îi va preda mandatul de preşedinte, la sfârşitul lui 2014.

Băsescu a arătat că majoritatea din jurul PSD are premise să funcţioneze până în 2016 şi este bine ca preşedintele să nu fie dominat de acest partid.

"Această majoritate are premise să funcţioneze până în 2016 şi mă refer la o majoritate în jurul PSD, nu mă refer neapărat la USL, dar o majoritate în jurul celui mai mare partid din coaliţie se va forma. Imaginaţi-vă un preşedinte care să fie dominat de acest partid şi ce s-ar putea întâmpla", a spus Băsescu.

El a adăugat că Ion Iliescu a fost un preşedinte dominat de propriul partid, iar Emil Constantinescu nu a avut un partid care să-l susţină foarte puternic.

"După părerea mea, Ion Iliescu a ţinut cont foarte mult de partid în exercitarea mandatului, de aceea a şi stat rezervat. Îmi aduc aminte de câte ori la întâlnirile cu preşedintele, eu participând în calitate de lider al opoziţiei, spuneam despre faptele de corupţie, domnul Talpeş dădea din cap, dar Năstase a reuşit să instaleze un sistem clientelar care a fost şi este greu de dislocat", a mai spus Băsescu.