MENIU

Oprea, după consultările fulger cu Iohannis: Îl sprijinim pe preşedinte în orice formulă

A doua zi de consultări la Palatul Cotroceni! Preşedintele Klaus Iohannis a avut prima întâlnire cu delegația UNPR, condusă de Gabriel Oprea. Întâlnirea a durat doar zece minute. UPDATE: Reprezentanții ALDE au ajuns la rândul lor la consultări. Din delegația ALDE fac parte copreședinții formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

UPDATE 11:32 UNPR a ajuns la consultările de la Cotroceni. Din delegaţie fac parte: Gabriel Oprea, Neculai Onţanu, Haralambie Vochiţoiu şi Simona Man.

Gabriel Oprea a declarat la final: "I-am transmis domnului președinte întreaga disponibilitate a UNPR în desemnarea primului-ministru, în desemnarea viitorului Guvern. Suntem total de acord și susținem alegerile anticipate. (...) Sprijinim stabilitatea României. Orice formulă pe care președintele României, Klaus Iohannis, în dialog cu partidele politice, cu delegațiile din stradă ale poporului român, o va dori va fi sprijinită de UNPR. Mă refer la prim-ministru, formula de Guvern (...) de tehnocrați este foarte importantă pentru că România e o țară sigură, membră NATO și UE, e o țară care generează stabilitate și securitate și așa trebuie să rămână".

UPDATE 11:20 Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, se va întâlni vineri, 6 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13.30, cu reprezentanți ai societății civile, se arată într-un comunicat remis realitatea.net.

Administrația Prezidențială este în curs de a finaliza procedura de selecție a participanților la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, pe baza propunerilor primite în cursul zilei de joi, 5 noiembrie a.c. Pe adresa consultari@presidency.ro, au sosit, până la termenul anunțat, un număr de 5.520 de mesaje, în care sunt propuse una sau mai multe persoane cu grad ridicat de reprezentativitate din partea manifestaților, precum și din partea ONG-urilor.

Liderii UNPR vor intra la consultări de la ora 11.30, iar ALDE de la ora 12.30.

Prima rundă de consultări cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, după demisia lui Victor Ponta, a început, joi, la Palatul Cotroceni. PSD, PNL, UDMR şi Minorităţile au mers să îi spună lui Klaus Iohannis ce vor de la viitorul Guvern.

Primii care au intrat la negocieri au fost reprezentanții PSD. La finalul discuțiilor, Liviu Dragnea a declarat că a propus o nouă rundă de consultări, cu toți liderii de partide, astfel încât să meargă în Parlament cu o soluție deja stabilită, lăsând să se înțeleagă că PSD nu exclude varianta alegerilor anticipate sau cea a Guvernului de tehnocrați/de uniune națională.

Liberalii vor în continuare alegeri anticipate. În schimb, UDMR are o variantă ,,doi în unu": întâi Guvern tehnocrat, apoi alegeri anticipate.

Vom reveni cu mai multe amănunte.